Forradalom az egészségügyben: a világon egyedülálló magyar fejlesztés

Vágólapra másolva!
Egy magyar cég számos orvos, fizikus és kémikus szaktekintéllyel karöltve, kilencévnyi folyamatos kutatási munka eredményeként megalkotott egy, a világon egyedülálló –„Yule" márkanevű - hatóanyagot, amely felveszi a környezetben található - például a fény és a hő - energiát - és azt átstrukturálva hosszúhullámú infravörös (FIR) energiaként visszasugározza a környezetébe, vagy humán felhasználás esetén a szervezet számára. Működése és hatása alapján legszemléletesebben, egyfajta „hőakkumulátor"- ként jellemezhető.
Vágólapra másolva!

Ez az anyag, különböző természetes összetevőkből álló, bonyolult eljárással mesterségesen előállított infrasugárzó fekete kerámia őrlemény, amely gerjesztetlen állapotban is magas hosszúhullámú infra-sugárzási értéket mutat. Az alapanyag hatásfokát és tulajdonságainak egyediségét több nagynevű tudományos szaklap - például a Science&Engineering - publikálásra való felkérése is jelzi.

Miért kapták fel fejüket a konferencián a témakör tudományos ismerői?

Az infravörös vagy termikus sugárzást ezer éve hatékonyan használják bizonyos fiziológiai diszkomfort érzések enyhítésére, valamint betegségek kezelésére. A természetben szabad állapotban előforduló Maifan-kőnek, turmalinnak, germániunak és Jade-kőnek az emberi testre gyakorolt jótékony hatását már az ókori kínaiak is felismerték, és különböző orvoslási könyvekben le is írták. Napjainkban kiderült, hogy jótékony hatásukat ezek az ásványok annak köszönhetik, hogy infravörös sugárzást bocsátanak ki magukból, amitől az élő szervezetek molekuláinak energiaszintje megnő, a molekulák gerjesztett energia állapotba kerülnek, ami pedig aktivizálja a sejtek biológiai folyamatait, és a sejtanyagcserét.

Forrás: Illusztráció

Az infravörös sugárzásnak az emberi szervezetre gyakorolt fő hatása az, hogy a FIR hullámok testünkbe való behatolásakor hőenergiává alakulnak. Az energia termelése olyan közel van a test sugárzó energiájához, hogy testünk a bőrünket érő infravörös hullámok 93 százalékát elnyeli. A kifejlesztett hatóanyag világviszonylatban a leghatásosabb infrasugárzó anyag, tekintve hogy a kőzetként (ásványként) bányászható, ezen célokra többnyire használatos fentebb említett kőzetalapanyagokat hatásfokában legalább 25 – 35 százalékkal haladja meg, de az egyébként igen kevés számú mesterségesen előállított hasonló hatású alapanyagok hatásfokát is mintegy 15-20 százalékban előzi meg.

Mire lehet ezt a forradalmian új alapanyagot használni?

Már javában zajlanak a különböző termékfejlesztések az élet különböző területeit illetően a „Yule” hatóanyag felhasználásával. Készül egy új, az érszűkületes betegségek kezelésére szolgáló harisnya, zokni, illetve a Rayneud-szindróma tüneteinek enyhítésére ajánlható kesztyű. Ezen kívül zajlanak még UV szűrési-elnyelési vizsgálatok, illetve röntgen-sugárzás elleni védelemi vizsgálatok is. Folyamatban vannak agrár (növénytermesztési, fóliás és üvegházi) vonatkozású kísérletek, épp úgy mint a kozmetikai szegmensre vonatkozó fejlesztések is. Végeztek már kísérleteket felületkezelt fűtőtestekkel kapcsolatban is, mely a hő- és komfortérzet növelése mellett költséghatékonyabb, energiatakarékosabb. És ez még nem minden! Sikeres kísérletek zajlottak egy különleges textilszál (polyamid és pamut) kifejlesztésében is. Ezen speciális textilszálakat a sport és túraruházat, a munka és a védőruházatok, a gyógyászati jellegű textíliák esetén lehet előnyei miatt felhasználni. Többek között a sportsérülések kezelésénél és preventív megelőzésénél, a keringési zavarok által okozott érszűkületek kezelésénél, valamint a heveny és akut mozgásszervi problémákkal küszködő lakosság életminőségének javításánál lesz lehetőség alkalmazni.

Forrás: POWEROS Kft.

POWEROS: infra sugárzó óvszer

A Poweros Premium Condom egyedi és innovatív termék az óvszerpiacon. Hosszú évek óta az első olyan fejlesztés, amelynél nem a megszokott „új szín, vagy íz", illetve a „trükkös külső" a fejlesztés, hanem a condom használatától származó olyan pozitív élettani hatások, melyek megkülönböztetik versenytársaitól. A Poweros óvszer a legmagasabb minőségi sztenderdeknek megfelelő latex, és a világon egyedülálló, saját fejlesztésű „Yule" kompozit-kerámia keverék, ahol a hagyományos óvszerek használatának előnyeit ötvözik a „Yule" infra hatásának erejével. A hatóanyag az óvszer alapanyagába (latex) van emulgeálva, nem pedig a felületén, így biztosítja a maximális intenzitást. A termék működése a kompozit-kerámia alapanyag azon hatásán alapszik, mely a hajszálerekre hat, az idegvégződéseket stimulálja, kapilláris-értágító, fokozott vérbőséget okoz, ezáltal nem csak a férfiak, hanem a hölgyek számára is fokozott örömérzést jelent már egy 4-8 perces aktus ideje alatt is. Hatása lokális, és semmilyen káros mellékhatása nincs. Fontos lehet azoknak, akik enyhe vagy ideiglenes merevedési zavaroktól szenvednek, vagy azoknak, akik fel akarják pezsdíteni a szexuális életüket. A védelmi funkció természetes, ugyanúgy, mint egyéb - hatóanyag nélküli - terméknél. Ellenjavallat semmilyen formája nem ismert.
Forrás: POWEROS Kft.

Interjú a POWEROS erejéről Dr. Mink János professzor úrral

De mégis, miért jó ez?

Az ezzel a különleges kerámia hatóanyag felhasználásával készülő távoli infravörös sugárzó termékeknek – hasonlóan az infra-szaunához – számos, ismert pozítív hatása van. Ilyen kedvező élettani hatás például, hogy:

  • A bőr alatti szövetekbe 4-5 cm mélyen behatolva lokálisan megemeli az izmok, véredények, nyirokmirigyek hőmérsékletet, így kitágítja a kapillárisokat, vérereket, serkenti a vérkeringést, növeli a vér és a szövetek közötti anyagcserét, elősegíti a szövetregenerálódást és oldja a görcsöket. Serkenti az enzim-aktivitást. Intenzívebbé teszi a véráramlást a kapillárisok mikro-keringési rendszerének kitágítása révén. Enyhíti az izomgörcsöket az izomrostok melegítése által.
Forrás: POWEROS Kft.
  • Hatással van minden élő sejtre és a fokozott vérellátás miatt „meleget termel”. A sejtekben és a szövetekben a molekuláris szintű rezgés következtében kémiai anyagok aktiválódnak. Az infrahő hatására az erekben a nitogén-monoxid szabadul fel.

Igazán kiemelkedő hatásmechanizmus

A téma kiemelkedő jelentőségét jelzi, hogy a hosszúhullámú sugárzás emberi szervezetre gyakorolt pozitív élettani hatásait és az ezt bizonyító biokémiai folyamatok leírásáért és magyarázatáért, egy tudóscsoport 1998-ban orvosi és élettani Nobel-díjat kapott.
  • A fokozott vér- és nyírok- keringés hatására segít az évek során felszaporodott méreganyagok (nehézfémek és toxikus anyagok) eltávolításában, ezek a bőrréteg izzadtság és zsírmirigyei által kiválasztódnak. Segíti a duzzanatok és gyulladások csökkentését a nyirokáramlás javításával.
  • Szabályozza a vegetatív idegrendszer működését és csökkenti az érzőidegek túlstimuláltságát. Csökkenti a fájdalmakat a periférikus idegekre és a szövetekben lévő szabad idegvégződésekre való közvetlen ráhatással.

Az már csak hab a tortán, hogy ez a hatóanyag – bármilyen módon is alkalmazzák - semmilyen káros hatással nem rendelkezik sem az élő szervezetekre, sem pedig a környezetére.

A cégről

A NIELS R&D Kft. a hosszúhullámú infravörös sugárzó anyagok kutatásával, fejlesztésével, annak hatásaival, illetve az ezzel kapcsolatos eredmények hasznosításának lehetőségeivel, ezek technológiájának kivitelezésével és az innovatív,- már piacérett - termékek forgalmazásával foglalkozik. A munka szakmai részét Mink János Professzor Úr - világszerte ismert, infravörös spektroszkópiával foglalkozó szaktekintély - irányításával végzik. Spektroszkópiai és emissziós elemzései a Magyar Tudományos Akadémián készültek. A hatóanyag és az óvszer eredetisége, újdonság ereje, illetve alkalmazhatósága lehetővé tette, hogy a témában már két nemzetközi szabadalmi védelem is bejegyzésre kerüljön.