Hűtlenségnek számít a cyberszex

A userek többsége megcsalásnak tartja a "forró chat"-eket.

A rendszeres ausztrál internethasználók kevés különbséget látnak a virtuális és a valódi kapcsolatok között, legalábbis ami az érzelmi vonatkozásokat illeti - állítja egy új tanulmány, amely a University of Western Sydney által megkérdezett 1117 ember válaszain alapul.

A megkérdezettek a virtuális kapcsolatokat ugyan nem vették egy kategóriába a fizikai kapcsolatokkal, ám "jóval súlyosabb esetnek" minősítették a nem interaktív tevékenységeknél, például pornográf videók megtekintésénél. A többség egyértelműen hűtlenségnek tartotta az intim információk idegenekkel való online megosztását. Nemi különbség is megmutatkozott a válaszok között: általában a hölgyek ítélték meg szigorúbban a virtuális szexet.

A vizsgálatban részt vettek 30%-a vallotta be, hogy nézetei ellenére ő maga is rendszeresen enged a "forró chat" kísértésének, ahol a flörtölés alatt igen gyakori a nevek, fényképek és személyes adatok cseréje.

A tanulmány alátámasztja azt a nyilvánvaló elgondolást, hogy a cyberszex - bár minden értelemben kevésbé veszélyes a valódinál - komoly hatással lehet a párkapcsolatok alakulására, a fizikai kontaktus hiánya ellenére.