Vágólapra másolva!
A jövő hónapban a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) induló asztronautákkal csimpánzok is utaznak - legalábbis csokoládépapíron.
Vágólapra másolva!

Az űrhajósok egy környezetvédelmi vállalkozás munkáját támogatják azzal, hogy csimpánzos csokoládéjukat fogyasztják az űrben. Minden elfogyasztott tábla árának 10 százaléka az Endangered Species Chocolate nevű, a veszélyeztetett fajok élőhelyének védelmét végző szervezetek munkáját támogató vállalkozás bevételét növeli.

Az ötlet Steven Swanson repülőmérnöktől származik, aki tagja a Discovery űrrepülőgép soron következő, 14 napos küldetésének. Swanson kifejezett kérése volt az organikus csimpánzcsokoládé, ugyanis ez a kedvence, de bármennyire is szereti, a collectSPACE.com-nak adott nyilatkozatában azt ígérte, hogy a küldetés többi résztvevőjének is jut majd belőle.

Forrás: collect SPACE

8,5 grammnyi csimpánzvédelem

Az eddigi legegzotikusabb hely, ahol az Endangered Species Chocolate of Indiana csokoládéja megfordult, Elefántcsontpart, illetve Peru - itt termesztik organikus gazdálkodásban azt a kakaót, amelyből az édesség készül.

Swanson és társai a küldetés során felviszik és felszerelik az utolsó hiányzó napelemtábla-szegmenst. A Discovery startjának tervezett időpontja 2009. február 12-e.