Kérdezze Simonyit - hazalátogat az űrturista

Vágólapra másolva!
Április 16-án csütörtökön Charles Simonyi magyar-amerikai űrturista hazánkba látogat. A Puskás Tivadar Távközlési Technikumban tartott rendezvényen az érdeklődők megismerhetik az űrturista tapasztalatait, a világűrben szerzett élményeit, és kérdéseket tehetnek fel neki. 
Vágólapra másolva!

Charles Simonyi közel kéthetes utazása végén 2009. április 8-án, 9.16-kor landolt Kazahsztánban Michael Fincke és Jurij Loncsakov társaságában. A leszállásra az eredetileg tervezetthez képest egy napos késéssel került sor. A korábban kijelölt leszállóhely ugyanis az esőzések miatt ingoványossá vált, és az újabb helyszín eléréséhez egy nappal később kellett csak fékeznie az űrhajónak. Akárcsak a leszállásoknál általában, a Szojuz TMA-13 űrhajó leszállóegysége most is az oldalára dőlt a landolás végén - ami megkönnyítette a kijutást a kabinból.

A sikeres űrutazást követően Simonyi Magyarországra látogat, és találkozik az érdeklődőkkel. Az űrturista április 16-án, csütörtök délután a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban számol be utazásáról és tapasztalatairól.

A rendezvényen Simonyi találkozik rádióamatőrökkel, diákokkal, az első magyar műhold, a Masat-1 készítőivel, valamint az április 3-i rádiókapcsolat szervezőivel. Emellett lehetőség nyílik rá, hogy a nagyközönség kérdéseire válaszoljon. A várható nagy érdeklődés miatt a kérdések az alábbi honlapon előre feltehetők.

Kétszer a világűrben, másodszor a Puskásban - találkozó Charles Simonyival

2009. április 16., 14.30. Puskás Tivadar Távközlési Technikum (1097 Budapest, Gyáli út. 22. )

A program nyilvános, minden érdeklődőt várnak a szervezők. További információ a rendezvényről a http://www.termeszetvilaga.hu/radiokapcsolat címen olvasható.