Leesett a bicikliről egy űrhajós

Vágólapra másolva!
Kétségessé vált Tim Kopra, a Discovery űrrepülőgép asztronautájának indulása a Nemzetközi Űrállomásra egy kerékpáros baleset miatt. Kopra a tervek szerint egy űrsétát is végrehajtana a küldetés alatt.
Vágólapra másolva!

A NASA az orvosi titoktartásra hivatkozva nem közölt részleteket Kopra balesetéről, csupán annyit mondtak, rendbe fog jönni. Az ügynökség szakemberei még vizsgálják, hogy Kopra képes lesz-e feladatainak ellátására a Discovery utolsó, a tervek alapján február 24-én induló küldetésén.

A 47 éves űrhajós korábban az amerikai hadsereg ezredese volt, jelenleg Houstonban él. Egyike annak a két asztronautának, akik űrsétát hajtanának végre a Nemzetközi Űrállomáson a Discovery utolsó útja során.

Kopra a második olyan űrhajós, akinek utazása az elmúlt napokban kétségessé vált. Mark Kelly, a tavasszal induló Endeavour űrrepülőgép parancsnoka a felesége ellen elkövetett merénylet miatt maradhat a Földön. Gabrielle Giffords képviselőnő állapota fokozatosan javul, orvosai szerint már nincs közvetlen életveszélyben.