A Puskás Ferenc Stadiont is látnánk a hatalmas új holdtérképen

Vágólapra másolva!
Futballpálya méretű részleteket is láthatunk azon az új globális fotómozaikon, amely a legmodernebb Hold-szonda felvételei alapján készült. A Holdat térképező űreszköz képein egy interaktív alkalmazás segítségével tetszés szerint mozoghatunk a felszín felett.
Vágólapra másolva!

Minden korábbinál látványosabb globális fotómozaik készült kísérőnkről, amelynek képeit az eddigi legmodernebb Hold-szonda, a Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) készítette. 2010 decemberében az űreszköz két héten keresztül nagy látómezejű (WAC) kamerájával térképezte a felszínt, és összesen mintegy 1300 képet rögzített, amelyeket egyetlen felvétellé állítottak össze.

Forrás: NASA/GSFC/Arizona State University
A Hold tőlünk látható oldalát mutató térkép kisméretű változata. A kép nagyméretű változatának letöltése (NASA/GSFC/Arizona State University)

A 145 méter/pixel felbontású képek megtekintéséthez külön interaktív felület készült, ahol tetszés szerint mozoghatunk, nagyíthatunk a Hold kiválasztott területét vizsgálva. A részletes fotómozaik térképet ezen a linken érhetjük el.

Forrás: NASA/GSFC/Arizona State University
A Hadley-rianás környéke nagy felbontással. Az Apollo-15 expedíció a kép jobb felső részén lévő lávacsatorna mellett szállt le (NASA/GSFC/Arizona State University)

Ajánlat: