Létezhet a Loch Ness-i szörny török megfelelője

2005.07.14. 12:46

Az általános vélekedéssel szemben talán mégis létezik egy, a skóciai Loch Nessben feltételezett szörnyhöz hasonló lény a törökországi Van-tóban, legalábbis egy helyi hajós állítása szerint.

Az Anatolia hírügynökség jelentése szerint ismét látták a skóciai Loch Ness-i szörny török megfelelőjét: egy szemtanú jelentkezett, aki a kelet-törökországi tavon hajózva találkozott a rejtélyes lénnyel.

Mugdat Avci hivatásos vani hajós, de eddig még sohasem észlelte a tó mások által már többször megpillantott lakóját. - Most azonban ez a micsoda a fejét a csónakomra helyezte, és én rettenetesen megijedtem - mondja. - Vízilóra hasonlított, de a nyaka vagy két méter hosszú volt. A rém szerencsére gyorsan alámerült.

24 év alatt, amióta a tavon hajózom, sohasem láttam ilyesmit, és Allah úgy segéljen, hogy ne is lássak többé - mondta a férfi, aki eddig nem hitt abban, hogy a Vanban szörny lenne.

A múlt évtizedben amatőr felvételek örökítettek meg egy, a tó közepén mozgó foltot. Ezt követően hivatásos fotósok több expedíciót is indítottak, hogy lencsevégre kapják a szörnyet, ám eredménytelenül: mindeddig nem tudták bizonyítani, hogy rém van a Vanban.