Biciklizz bányában!

2006.04.24. 14:19

Karintia csodálatos természeti környezetében, a magas hegyek és a több mint 1270 tó között, számtalan régi vár és kastély található. Aki még nem volt Ausztria legdélebbi tartományában, hogy felfedezze a túra-és kerékpáros útvonalakat, idén elkezdheti. Mindamellett, hogy a fix áron foglalhatnak szállást a bringások és persze az egyszerű turisták is, nem is sejtik, hogy micsoda kulturális élményekkel teli, aktív pihenésben lesz részük. A hagyományos bringaútvonalak mellett, akár bányában is tekerhetik a pedálokat.

Karintia látványos és lenyűgöző kultúrtörténeti látnivalói és kerékpáros túrái segítségével régi uradalmi birtokok, lélegzetelállító várak, bámulatos kastélyok vagy régi kolostorok, idilli tavak fedezhetők fel a kellemes tavaszi napsütésben. Karintia az építészeti látnivalók terén is számtalan lenyűgöző építménnyel büszkélkedhet. A Dráva útvonal mentén például a kultúra iránt érdeklődő kerekesek számtalan nemesi birtokot, történelmi épületet és mondák által övezett épületegyüttest csodálhatnak meg.

A Dráva útvonal

A Dráva útvonalat családosoknak is szokták ajánlani. A komplett kerékpárút mintegy 366 kilométer hosszú, Toblachból indul és Marburgban végződik. A Dráva, Karintia legnagyobb folyója nyugat-kelet irányban szeli át a tartományt. A Dráva útvonal teljes hosszában jelzéssel ellátott kerékpárút, főleg a folyó mentén vezet és mindenféle kerékpár számára járható.

A Dráva útvonalat szakaszokban lehet leküzdeni, de természetesen alternatív közlekedési eszközök is rendelkezésre állnak a továbbhaladásra, vagy visszajutásra. A vendégek vonattal, időnként hajóval vagy a Dráva útvonal buszaival közlekedhetnek. Az útvonal mentén kerékpárbarát szálláshelyek és étkezőhelyek csábítanak, amelyek kínálatukat a bringások igényeihez igazították. Igény esetén a csomagok egyik szálláshelyről a másikra szállítása sem jelent gondot. A túra során izgalmas kalandok várnak a vendégekre a Millstätti-tó partján található Sommeregg várban, ahol a gyerekek általában a Kínzóeszközök Múzeumát kedvelik a legjobban. Ezután a rövid és egyáltalán nem megterhelő, csaknem minden kondícióhoz megfelelő napi szakaszok során az Ossiachi-tó mentén, majd Villachba vezet az út.

A Millstätter útvonal

Ez a kerékpáros útvonal Karintia második legnagyobb tava a Millstätti-tó körül körül vezet. A túra kiindulópontja Spittal an der Drau. A városban található Porcia kastély az Alpok egyik legszebb és legjelentősebb reneszánsz kastélya.

Az útvonal varázslatos kilátóhelyeket is kínál, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a Millstätter-tó körüli hegyvidékre. A megfáradt biciklisták természetesen a tavon is levághatják az utat, és a Péter Pán hajóval folytathatják a felfedezőtúrát. Karintia tavainál még rengeteg bringaútvonal ál a túrázók rendelkezésére, amelyek összesen tizenkét szakaszon át Karintia legszebb hegyvidékén, az olasz és szlovén határ közvetlen közelében húzódnak.

"A hegyektől a tavakig" mottóval csábítják a bringásokat, mivel mind a tizenkét szakasz célpontja egy-egy nagy karintiai tó. Edzett, jó bringásoknak, akik előnyben részesítik a hegyikerékpározást ezek tökéletes túrák, mert sportos kihívást és változatos természeti élményeket nyújtanak. Külön jó, hogy minden szakasznál két különböző nehézségi fokú útvonal közül választhatnak a kerekezők.

Glockner - Mölltal kerékpáros út

A Glockner kerékpáros út a heiligenbluti start után nagyrészt a Möll folyó partján vezet. A túra során számtalan "vízi élményállomásnál" időznek el a biciklisták: a Jungfernsprung és Gartlfall vízesésektől, a Ragga-szurdokon és a Pristavec vízi világon át egészen a Groppenstein- és Barbarossa-szurdokig terjed a színes kínálat. Felső-Mölltalban a "Víz aranya" mottóval minden a történelmi aranyásás körül forog úgyhogy érdemes figyelni az tájékoztató táblákat menet közben is, nehogy lemaradjunk valami érdekes programról. 

Előző
  • 1
  • 2
Következő