Harry Potter vidámpark épül Floridában

Vágólapra másolva!
A Harry Potter sorozat legújabb filmje, a Harry Potter és a Főnix rendje már most rekordokat dönt a mozikasszáknál nemcsak Amerikában, de már Magyarországon is. Az őrületet tovább fokozza az Universal Studios, amely Harry Potter vidámpark építését tervezi Floridában.
Vágólapra másolva!

A tematikus vidámpark az Orlando közelében található Kalandsziget szórakoztató komplexum részeként épül majd meg, a park megnyitása valamikor 2009-ben vagy 2010-ben várható.

Kviddics élőben

A park egyes elemei ugyan még csak a tervezőasztalon léteznek, de szinte bizonyos, hogy az ifjú varázsló kedvenc sportja, a kviddics valamilyen módon szerepet kap a parkban. Bár a repülő seprűnyelek technológiai megoldása valószínűleg megoldhatatlan feladat elé állítja a tervezőket, biztosak lehetünk benne, hogy a kviddics vasúton olyan érzésünk lesz majd, mintha mi magunk is játszanánk a játékot. A floridai Disneyworld parkban már most is működik egy olyan liftszerű hullámvasút, amelyet egy hatalmas kupola alakú képernyő vesz körül, s az utazás alatt az érdeklődők a képernyőre vetített virtuális Florida fölött repülhetnek. A székek a filmmel összhangban mozognak, s valószínűleg ezt a megoldást használják majd fel a kviddics-vasúthoz is.

Varázslóképző

A témapark kitalálói szerint már a Harry Potter könyvekből készült filmek is valósággal elvarázsolják a rajongókat, ha pedig élőben élhetik át a történetek egyes epizódjait, helyszíneit, vélhetően még nagyobb lesz a hatás. A Harry Potter-parkban éppen ezért a tervek szerint helyet kap egy varázsló iskola is, ahol a regényekben az ifjú növendékek a varázslás és a varázsigék tudományát sajátítják el. A témapark látogatói a növendékek soraiban foglalhatnak helyet és figyelmesen hallgathatják a bájitaltan tanár, Piton óráit.

Keresztül a Tiltott Erdőn

Szakemberek szerint a mai kor modern vidámparkjaiban már egyre kevésbé népszerűek a szellemvasutakhoz, elvarázsolt kastélyokhoz hasonló, zárt épületekben helyett kapott attrakciók. Az élethű díszletekkel kialakított szellemvasút utazásokat mára felváltották a legmodernebb technológiával felszerelt attrakciók. A floridai Kalandszigeten már jelenleg is működik egy ilyen "szellemvasút", amely a Pókember kalandjait eleveníti fel a látogatóknak. A székekben ülve, a parányi kocsik ugyanúgy mozognak mint hagyományos társaik, de az élményt egy háromdimenziós szemüveg teszi teljessé, amely különböző effektek és animációk lejátszására képes. Ehhez hasonló lesz majd a Tiltott Erdő szellemvasút is, ahol a technika látvány segítségével a Tiltott Erdő legfurcsább teremtményei elevenednek majd meg, köztük például Aragog, az óriásspók.

A Roxfort Express

Mi más lehetne a majdani témapark egyik legfőbb attrakciója, mint a Roxfort Expressz, ami a történet szerint az ifjú varázsló növendékeket Roxfortba szállítja. A tervek szerint a filmben is látható vonat pontos mását alakítják ki a park építői, amelyen a látogatók a park teljes területét bejárhatják. A vonatút során a Harry Potter történetek jelenetei elevenednek majd meg az ismerős tájakon.

Forrás: [origo]

A repülő Ford Anglia

Egy igazi vidámpark semmit sem ér egy lélegzetelállító hullámvasút nélkül, a Harry Potter történetek pedig számtalan olyan helyszínt és eseményt kínálnak a tervezőknek, amely köré egy igazán izgalmas száguldás tervezhető. Ezek közül ez egyik lehet például a filmben is megjelenő repülő autó, a Ford Anglia, amelyet akár egy szédületes hullámvasútként is elképzelhetünk. A tervek szerint egyébként az orlandói Kalandszigetek szórakoztató park két üzemelő hullámvasútjának egyikét alakítják majd át a Harry Potter történetnek megfelelően - írja az Msnbc Travel.