Utcán szeretkeznek a részeg angolok Krétán

Vágólapra másolva!
Helyi lakosok százai tüntettek szerdán a görögországi Kréta szigetén a részegen randalírozó és meglehetősen szemérmetlenül viselkedő fiatal angol turisták ellen - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

Szálloda- és étteremtulajdonosok, hivatali dolgozók, sőt még Malia város polgármestere is részt vett azon a szerdai tüntetésen, amelyet a magyar turisták körében is népszerű Krétán tartottak helyi lakosok a szigetre özönlő, már-már elviselhetetlenül viselkedő angol turisták ellen.

A több száz főnyi tüntető lezárta a sziget egyik legnagyobb autóútját, s a forgalmat feltartva táblákon hirdették, hogy elegük lett a botrányosan viselkedő szigetországiakból. Egyfolytában isznak, ordibálnak és ráadásul mindezt a szemünk előtt teszik - panaszkodott az egyik tüntető a Reuters televíziónak.

A tüntetők azt követelik a görög kormánytól, hogy tiltsa meg az utazási irodáknak, hogy például a már említett Malia városát a szex és a szórakozás központjaként reklámozzák az angol fiataloknak. Azt is szeretnék elérni, hogy a helyi szórakozóhelyek ne árusíthassanak olcsó szeszes italokat, mert ezzel csak az alkoholfogysztásra ösztönzik a fiatal turistákat.

Ezt nem bírjuk tovább, türelmünk végéhez érkeztünk. A rendet helyre kell állítani a városban - mondta a Reutersnek Malia polgármestere. A városkát évek óta Kréta Ibizájának tartják, s ez a 30 éven aluli brit turisták egyik közkedvelt célpontja. A Reuters adásában megdöbbentő képeket láthattak a nézők a városka éjszakai mindennapjairől: részeg fiatalok csoportjait, akik erőszakoskodnak a helyiekkel, megrongálnak mindent, ami az útjukba kerül, sőt az is előfordult, hogy erősen ittas fiatalok az utcán létesítettek szexuális kapcsolatot egymással, mindezt a helyi járókelők szeme láttára.

Egy helyi bolttulajdonos elmondta, hogy este kénytelen bezárnia üzletét, mert bár mindig is ez volt a legjövedelmezőbb időszak, a bolt üzemeltetése egész egyszerűen veszélyesé vált. Rácsokkal, rolókkal próbálja védeni üzletét és ezzel nincs egyedül errefelé. Már sétálni sem mernek kimenni estefelé, és az esti kávézásokat is inkább kihagyják.

Az elmúlt években súlyos esetek is megtörténtek: tavaly egy fiatal brit nő kiesett egy apartmaház erkélyéről miután heves vitát folytatott részeg barátjával, 2003-ban egy ittas angol fiatal leharapta egy picér orrát, miután az távozásra szólította fel, 1999-ben pedig egy helyi lakos életét vesztette két angol turistával folytatott utcai verekedésben - írja a Reuters.