Le a ruhával! - naturista helyek itthon

2007.08.04. 8:10

Bár kétségtelenül fejlődik, a hazai naturista turizmus egyelőre meg sem közelíti a Nyugat-Európában tapasztalható szintet. Magyarországon még ma is csak néhány olyan strand és telep működik, amelyeket kifejezetten a naturisták számára tartanak fenn. Ezek közül kiemelkedik a már említett balatonberényi kemping, de a Balaton partján, Balatonakalin is van olyan hely, ahol nyugodtan hódolhatnak kedvtelésüknek a naturisták. A levendula kemping közvetlenül a vízparton talűálható, s 2006 óta üzemel naturista kempingként. Az egyes parcellákat sövény választja el egymástól, így mindenki számára biztosított a nyugodt pihenés. A kemping a gyerekes családok népszerű, hiszen játszótér, sportolűási lehetőségek és két napozóstég is a vendégek rendelkezésére áll.

Az ország egyik legismertebb naturista pihenőshelye és strandja a Budapesthez közeli Délegyházán található Naturista Oázis Kemping. A létesítményben faházak, vagy apartmanok is bérelhetők, a strandolás és úszás mellett röplabdapálya, ping-pong asztaloik, lengőteke és teniszpálya szolgáklja a vendégek kényelmét. Úújdonságként a délegyházi vasútállomástól ingyenes buszjárat is köztlekedik a kempingbe.

A naturista kempingek és nyaralótelepek mellett több olyan fürdő és strand i van az orstzágban, ahol szívesen látják a naturistákat. Ilyenek például a hajdúszoboszlói, kehidakustányi gyógyfürdő, a szombathelyi tófürdőm, vagy Budpapesten a Gellért gyógyfürdő, ahol szeparált családi naturista napozó is működik.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK