Kivonul Budapestről a SkyEurope

Vágólapra másolva!
A nyereségesség és a szolgáltatás színvonalának emelése érdekében bezárja budapesti és krakkói bázisait a SkyEurope. A fapados légitársaság Pozsonyra, Prágára és Bécsre összpontosít.
Vágólapra másolva!

A SkyEurope Airlines bezárja budapesti és krakkói bázisát, a kapacitás átszervezésről pénteken döntöttek. A diszkont légitársaság mindkét bázison a hivatalosan meghatározott téli menetrend kezdetével, október 28-ával szünteti be az üzemelést. A társaság szerint a profitabilitás elérése, valamint az utasoknak nyújtott szolgáltatás színvonalának erősítése érdekében Bécsre, Pozsonyra és Prágára kívánnak összpontosítani.

"Hosszan tartó elemzések után döntöttünk arról, hogy a hosszútávú eredményesség érdekében üzemelésünket Szlovákia, Csehország és Bécs köré fonjuk. Ezeken a piacokon az üzleti és szabadidős utasok aránya kedvező, gyorsan növekvő piacokról van szó, ahol a gazdaság egészséges ütemben nő és jóval kisebb a szezonalitás, mint Krakkóban vagy Budapesten" - közölte Jason Bitter, a SkyEurope Airlines vezérigazgatója.

A szlovák fapados légitársaság az év első kilenc hónapjában csökkentette veszteségeit. A harmadik negyedévben a nettó veszteség 5,13 millió euróra mérséklődött az előző évi 16,5 millió euróról. Ennek ellenére az adóssága emelkedett: 79,6 millió euróról 121,6 millió euróra.