Megnyílt a Főszezon

Vágólapra másolva!
Megnyílt a Főszezon elnevezésű belföldi turisztikai kiállítás és szállásbörze Budapesten, a Westend Bevásárlóközpont tetőkertjében pénteken.
Vágólapra másolva!

A hivatalos megnyitón Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára elmondta: az idén a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák aránya meghaladta a külföldiekét. "Kezdjük elérni a kívánatos szintet" - tette hozzá.

Véleménye szerint a belföldi turizmus forgalmának emelkedése mögött egyebek mellett a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) kampányai, az üdülési csekk népszerűségének növekedése áll. A vasárnapig nyitva tartó Főszezon kiállítást a G-Mentor Kft. szervezte, szakmai támogatója az MT Zrt.

A 2500 négyzetméteres területen mintegy 200 belföldi turisztikai szolgáltató 66 standon mutatja be kínálatát.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott Főszezon szinte a teljes hazai idegenforgalmi palettát felvonultatja a bakancsos turizmustól a különböző kulturális és szórakoztató programokon és sportolási lehetőségeken keresztül a legváltozatosabb igényeket kielégítő szállás- és vendéglátóhelyekig. A kiállítás látogatása ingyenes.

A kiállítás résztvevői a helyszínen számos akcióval, különböző kedvezményekkel csábítják a belföldi utazókat, akiknek bor- és pálinkakóstolásra is lehetőségük nyílik. Emellett a szervezők szórakoztató programokkal, sportbemutatókkal, könnyűzenei produkciókkal is szeretnének a látogatók kedvében járni.