Barangolás Magyarország nemzeti parkjaiban

2007.09.28. 11:37

A területet főleg a világhírű Gemenc miatt vált ismertté. Állatvilágának kiemelkedő értékei a védett jégmadár, a fokozattan védett rétisas, fekete gólya és kerecsen sólyom. Gyakoriak a nagyvadak: gímszarvas, dámvad, vaddisznó, ezért a Gemenc mindmáig nemcsak az ország, de egyben Európa egyik legjelentősebb vadászterülete.

A festői szépségű, háborítatlan táj pedig az idegenforgalom számára is nyitott. Négy tanösvénye közül talán a Szekszárd-Bárányfoki Tanösvény a legszebb. Szekszárdtól keletre a gemenci erdei vasút végállomása körül kialakított sétaúton tekinthetik meg a turisták a jellegzetes ártéri és ártéri-erdei élőhelyek, élővilágát. Az ártereket sokan kenuval fedezik fel.

Forrás: nemzetipark.gov.hu

Erre a legjobb tanösvény a Rezéti-Holt-Duna túra, ahol a vidék vízi világát ismerhetik meg a látogatók. A mellékág látványos, háborítatlan szakaszán a turisták csendesen merítik az evezőt a vízbe, mert az ártéren, akár fürdőző állatokat is láthatnak.

Szakvezetés is kérhető a gyalogos tanösvény túrákra valamint a kenutúrákra, melynek ára
3-4 órára - 20 főig 6000 Ft/csoport, 20 fő felett 300 Ft/fő, egész napos túrára - 20 főig 12000 Ft/csoport, 20 fő felett 600 Ft/fő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK