Barangolás Magyarország nemzeti parkjaiban

2007.09.28. 11:37

Az Aggteleki az egyik legváltozatosabb programmal kecsegtető nemzeti parkunk, ahol nemcsak extrém lámpás barlangtúrára, lóhátas kirándulásra mehetünk, de erdei pikniken és bringás ökotúrán is részt vehetünk, sőt aktívan segíthetjük a természetvédelmi szakemberek és kutatók munkáját. Az Aggteleki Nemzeti park területén ugyanis meglehet, hogy farkast is látunk.

A karsztvidéken nem csupán a nemzeti park területén található sziklás rétek, mély és hűvös szurdokvölgyek varázsolják el a kirándulókat, hanem a páratlan szépségű és gazdagságú barlangvilág is igen különleges.

Forrás: nemzetipark.gov.hu

Az előzetes bejelentkezéssel induló  barlangtúrák közül a Kossuth-barlang bír  az egyik legnehezebb útvonallal A részvevők alsó korhatára 14 év. Itt nemcsak lámpát, de sisakot is biztosítanak a bejáratnál. A túrához mászó készség és jó kondíció elengedhetetlen, csakúgy, mint a vízhatlan ruha és cipő.

A Kossuth-barlangot erőteljes formakincsek teszik különösen értékessé: Szélkőoszlopok és tarajok mellett vezet a túra útvonala, egészen a Nagy-tóig, ahol függesztett drótkötélhídon haladhatnak keresztül a látogatók egészen a Reménytelen-szifon taváig.

Jegyár: 4200-7000 forint 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK