A világ legnagyobb vidámparkjai

Vágólapra másolva!
A világ nagy vidámparkjai ma már nem pusztán szórakozást kínálnak gyerekeknek és felnőtteknek, hanem önmagukban is akár többnapos turisztikai attrakciót jelentenek, ráadásul hatalmas bevételekhez juttatják tulajdonosaikat. Talán nem meglepő, hogy a világ legnépszerűbb vidámparkjai a Disney lánchoz tartoznak, de rajtuk kívül is akadnak szép számmal említésre méltó. Nézzük a tíz legnagyobbat.
Vágólapra másolva!

A világ leglátogatottabb és legnagyobb vidámparkjainak sorában az első négy helyen egy-egy Disney-park található. Ezekbe a hatalmas megaparkokba utazásszervezők külön többnapos programokat szerveznek a világ minden táján. Természetesen a minimum 2-3 napos utazásokra gyerekes családok fizetnek be leginkább.

A megaparkok közül is kiemelkedik a legnagyobb Disney egység floridai Magic Kingdom, a Walt Disney World központi része. A parkot évente 16 millió 640 ezer látogató keresi fel évente, ami abszolút rekord. A parkban több nagy szálloda várja a vendégeket és az egyes látnivalókat speciális magasvasút köti össze. A parkban több hullámvasút is található, köztük a legvadabb a Space Mountain nevű, s szintén kihagyhatatlan Hamupipőke kastélya, amely egyébként a bajorországi Neuschwanstein kastélya mintájára épült.