Elindult a világ legnagyobb óriáskereke

2008.02.12. 10:36

Elindult a világ legnagyobb óriáskereke; a "London szeménél" is nagyobb Singapore Flyer a hivatalos megnyitó előtti próbaüzemét hétfőn kezdte meg.

A 165 méter magas, azaz egy 42-emeletes felhőkarcoló magasságával vetekedő mozgó kilátótól a városállam turizmusának új korszakát remélik az üzemeltetők. A 240 millió szingapúri dolláros (31 milliárd forintos) költségvetéssel épült óriáskeréken 28 darab harminc férőhelyes légkondicionált üveggondola kapott helyet.

Az első fordulatokra luxuskörülmények között került sor: 17 vállalattól több mint hétszáz vezető beosztású alkalmazott volt jelent, hogy bor és lazac társaságában csodálja meg a Szingapúr éjszakai városképét. Az árak a szó szerint a csillagos egekben jártak, kabinonként a kínai újév kezdetén szerencsésnek minősülő, 8888 szingapúri dollárt (1,15 millió forintot) fizettek az egyórás városnézésért.

Jóllehet a hivatalos megnyitó csak március 1-jén lesz, február 14-én, Bálint-nap alkalmából a szerelmesek előtt is megnyitják a világ legnagyobb kerekét. A megnyitót követően egy harmincperces felnőtt jegy ára 30 szingapúri dollárba (3855 forintba) kerül.