Belföldi járatot indított Romániában a Wizz Air

Vágólapra másolva!
A Wizz Air diszkont légitársaság elindította első belföldi járatát Romániában. A gépek Bukarest és Kolozsvár között közlekednek heti négy alkalommal - közölte a Wizz Air pénteken közleményben.
Vágólapra másolva!

Romániában ez az egyetlen belföldi útvonal az országban, amit diszkont légitársaság üzemeltet. A belföldi járatindítás mellett a légitársaság nemzetközi útvonalhálózatát is bővítette. Csütörtöktől Bukarestből már Brüsszelbe, Milánóba és Kolozsvárról Dortmundba is repül a Wizz Air.

A légitársaság tovább növekszik Romániában. Május közepétől Kolozsváron nyitja meg a Wizz Air a nyolcadik bázisát, melyet egy A320 típusú repülőgép és helyi személyzet szolgál majd ki. Az új gépnek köszönhetően növekszik a kolozsvári járatok sűrűsége és tovább bővül az Erdélyből kínált úti célok száma. Május 15-től a légitársaság már Milánóba, Bergamóba és Valenciába is indít járatokat.

A Wizz Air - Airbus A320 típusú repülőgépekből álló flottája - jelenleg 7 bázisról üzemel közel 100 útvonalon. A légitársaság Lengyelországból, Magyarországról, Bulgáriából, Horvátországból és Romániából kínál járatokat számos európai városba. Az elmúlt évben a Wizz Air 4,2 millió utast szállított.