Lengyel idegenforgalmi napok Budapesten

Vágólapra másolva!
Már délelőtt 11-kor sokan fényképeztek és vásároltak a Fővám téri Nagycsarnokban a március 27-29. közötti Lengyel Idegenforgalmi Napok zenés megnyitóján.
Vágólapra másolva!

Nagy sikere volt a Lengyelországból érkezett népi zenekarnak: sokan tapsoltak a pattogós zene ütemére, a külföldi turisták pedig gyakran kattogtatták fényképezőgépüket.

Vásárlókban sem volt hiány: a szőrmepapucsok, kisbundák, népművészeti figurák, fajátékok, míves borostyán kitűzők, láncok, medálok, ékszerek, népszerű lengyel élelmiszerek hamar vevőre találtak, pedig ez még csak a nyitánya volt a március 29-ig tartó Lengyel Idegenforgalmi Napoknak.

Hasonló rendezvénynek már helyt adott a Nagycsarnok és most is jó fogadtatása volt a lengyel bemutatónak.

A Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete, Joanna Stempinska védnöksége alatt megrendezett idegenforgalmi napokra különösen sok malopolskai és sziléziai népművész alkotása érkezett - tudta meg a távirati iroda Bakonyi Erikától, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatójától.

Az idegenforgalmi prospektusok is elsősorban e tájak attrakcióit igyekeztek bemutatni - természetesen a klasszikus lengyel turisztikai nevezetességeken kívül.

A Fővám téri Nagycsarnokban szervezett idegenforgalmi esemény része az 1848-as forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából megrendezett Lengyel-Magyar Barátság Hetének.