Októbertől mobilozhatunk a Ryanair gépein

Vágólapra másolva!
Most már nemcsak a szűk ülések és a terpeszkedő szomszédok zavarnak majd a Ryanair gépein, hanem a hangosan mobilozó utastárs is. A legnagyobb európai fapados októbertől kísérletképpen néhány gépén bevezeti az új szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

A Ryanair 166 gépéből 14 fedélzetén lehet majd használni repülés közben is a mobiltelefonokat október elejétől. A gépekre miniatűr mobilantennát szerelnek, amelyek egyidejűleg csupán hat hívást tudnak majd kezelni, az sms üzeneteket ugyanakkor nem korlátozzák, mert ezek nem zavarják a fedélzeti kommunikációs rendszereket - írja a techradar.com.

Forrás: [origo]

A szolgáltatást működtető brit szolgáltató, az O2 1,65 és 1,99 fontos ( kb. 500-600 forintos) közötti összeget számláz majd ki a hívás kezdeményezésért és hívásfogasáért, az sms-ek pedig 40 pennyt, azaz 122 forintot kell majd fizetni. A Ryanair is részesedik természetesen a hívásdíjakból, de ennek mértéke egyelőre nem ismert.

A Ryanair a tesztidőszak sikerétől függően hat hónapon belül a teljes flottára szeretné kiterjeszteni a szolgáltatást. Az üzemeltetők szerint a mobilhívások nem zavarják majd a gépek navigációs berendezéseit sem és a brit Repülésbiztonsági Hatóság is teljesen biztonságosnak találta a rendszert.