Most érdemes fapados jegyet fogalni

Vágólapra másolva!
Az ünnepi készülődések idején sem maradunk fapados akciók nélkül. Igaz ugyan, hogy ezek többsége januárra vagy februárra szól, de a legjobb árakat mostanában csíphetjük el.
Vágólapra másolva!

Ferihegyen javában tombol a sztrájk, de az élelmes és optimista fapados utazók ilyenkor is bőszen foglalgatnak. Különösen, ha tudják, hogy például a Ryanairnél szerdán indul az egy eurós akció. Aki december 10-én foglal, 1 euróért válthat jegyet, de ha csütörtökön próbálkozik, már egy euróval drágábban teheti ugyanezt - olvasható a fapadosinfo.hu oldalon. Budapestről ugyan csak néhány helyre és néhány járatra (East Midlands és Liverpool) van az akciós jegyekből, de 10 euróért Brémába és Frankfurt Hahn-ba is kaphatunk jegyeket.

Forrás: [origo]

Fontos tudni, hogy az 1 eurós akció a normál árúakra nem, csak a promócióban szereplő jegyekre vonatkozik, ami egyébként nem jelent semmit, hiszen a Ryanair előszeretettel variál akár egyik napról a másikra is az akciókkal. Egyetlen szempont létezik a cég számára: minden áron, akár még ingyenes jegyekkel is telíteni kell a gépeket. A legolcsóbb jegyek egyébként csak a hétfő délutáni, keddi, szerdai, csütörtök délelőtti, illetve szombat délutáni utazásokra foglalhatók. A pénteki és vasárnapi napokra egyáltalán nincsenek akciós jegyek. A Budapestről indulók némi hátrányban vannak, ugyanis a hét útvonal közül háromnál a heti két járat egyike közlekedik csak az akciós időpontban, azaz hétfőn este.

Forrás: [origo]

A SkyEurope-nál is vannak akciók, természetesen csak pozsonyi és bécsi indulással. A szlovák fővárosból Londonba, Milánóba és Stockholmba is vannak 1 és 10 euró közötti áron jegyek, de más célállomásokra is találhatunk kifejezetten olcsó járatokat. Aki januárban, vagy februárban szeretne utazni, érdemes már most próbálkozni a foglalásokkal, aki viszont csak márciusban tervezi a repülést, jobb ha kivár. Igaz ugyan, hogy a SkyEurope néhány útvonalára már a tavaszi időszakra is vannak 10 eurós jegyek, de hátha bedobnak még valamilyen akciót.

Forrás: [origo]

A Wizz Airnél szinte az egész téli időszakban a legtöbb célállomás olcsón elérhető: Milánó 4210 forinttól, Párizs 4200-5600 forint között foglalható, s az utóbbihoz hasonló áron Stockholmba, Velencébe, Eindhovenbe, Rómába, Göteborgba és Malmöbe is el lehet repülni. Az akción kívüli kategóriában egy brüsszeli vagy londoni egy irányú jegy 6510 forintba kerül. A Wizz-nél már lehet foglalni jegyeket a március végén induló új járatokra is Madridba, Barcelonába és Nápolyba, igaz csak elvétve akadnak 10 ezer forint alatti jegyek. A nyári ajánlatokat még nem hirdette meg a cég.

Forrás: Getty Images

Az easyJetnél akciós áron juthatunk jegyekhez Berlinbe (4200 forint), Dortmundba (4800 forint) és Párizsba (4800 forint), de a visszaúti jegyek ennél drágábbak. A cég londoni járatára még a karácsony előtti héten is van 5800 forintért jegy, igaz csak az odaútra. Az easyJet a genfi bázisról is meghirdette nyári ajánlatait. Ezek közül érdemes kiemelni a Budapest-Genf viszonylatot, amelyre mindkét irányba 6200 forintért foglalhatunk jegyet kis szerencsével a húsvéti időszakra, vagy akár nyárra is.