Luxushotelt nyit az Iron Maiden

Vágólapra másolva!
Évtizedeken keresztül a rockzenészek és a szállodai alkalmazottak ellenségként tekintettek egymásra: ablakon kidobált tévék, sörösdoboz-hegyek és összetört bútorzat kísért egy-egy komolyabb bulit a zenekari szobákban. Ennek mára vége, olyannyira, hogy a történelem egyik legnagyobb metálbandája most beszáll a szálloda-bizniszbe és luxushotelt nyit Nagy-Britanniában, tisztelegve a zenésztársak előtt.
Vágólapra másolva!

A recepciósok mindegyike feketébe öltözik majd, a szobákban a minibárt egy nagy erősítő rejti, s az alagsorban lévő moziteremben egymást érik majd a koncertfilmek. A szálloda bárja 24 órán át nyitva lesz, hogy a városban koncertező zenekarok tagjai le tudják öblíteni a fáradalmakat, a tetőn lévő jacuzziból pedig kiváló kilátás nyílik majd Londonra.

Forrás: [origo]

A 6,5 millió fontba kerülő szálloda idén áprilisban nyitja meg kapuit. Az ötlet az Iron Maiden menedzsmentjétől és Mark Fuller klubtulajdonostól származik, s az eredeti cél, hogy a hotel valamiféle menedéket nyújtson a városban koncertező zenészeknek a fellépések után - írja a Times Online.


Iron Maiden a Szigeten

A tervek szerint Sanctum Soho névre keresztelt úgynevezett boutique-hotelben 30 szoba várja majd a vendégeket, s külön biztonsági szolgálat tartja majd távol a paparazzikat és a rajongókat is. A szobaárak 150-től 500 fontig terjednek egy éjszakára a szolgáltatásoktól és a luxus mértékétől függően.

A hotelben szigorú viselkedési szabályok lesznek, nincs tévédobálás és hasonló dolgok - mondja a szálloda vezetője és ezekkel maga a zenekar is egyetért. Noha a szálloda egy középkori kínzóeszközről kapta nevét, s a zenekar kabalája, Eddie is egy horrorfigura, manapság a tagok meglehetősen nagypolgári életet élnek. Bruce Dickinson például utasszállító repülőgépet vezet és egy saját légitársasága is van, Nicko McBrain, a dobos kitűnő golfjátékos, aki még az angol golfcsapat felkészítésében is részt vállalt a tavalyi Ryder Kupára.

A BBC egy háromrészes dokumentumfilmet készített a hotelről a tervezési szakasztól egészen az építkezésig, pontosabban az átalakításig, ugyanis a szállodát egy korábbi irodaházból alakítják ki. Az irodaház korábbi tulajdonosa Anglia egyik leghíresebb pornófilm porducere volt.