Magyar kézbe kerülhet a Munkácsi vár

Vágólapra másolva!
Történelmi lehetőség előtt állnak a magyar cégek, ugyanis általuk ismét "magyar kézbe kerülhet" a Munkácsi vár, amelyben étterem és szálloda kialakítására és működtetésére befektetők jelentkezését várja az ITD Hungary - írta a társaság hétfői közleményében.
Vágólapra másolva!

Kárpátalja nevezetes történelmi műemlékének egy részét a tulajdonos, a munkácsi városi tanács 2056-ig adja bérbe. Az idegenforgalmi tevékenységhez szükséges infrastrukturális feltételeket már a befektetőnek kell megteremteni, megőrizve az épület műemlék jellegét - áll a dokumentumban.

A tájékoztatás szerint a magyar befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökség 2009. március 13-ig várja azon cégek jelentkezését, amelyek a történelmi lehetőséget kihasználva, fantáziát látnak a befektetésben.

Az ITD Hungary külföldi befektetési lehetőségeket kutat fel a magyar kis-, közép- és nagyvállalatok számára. Az állami ügynökség segítséget nyújt a külföldi cégalapításban is, és "letelepedés" után helyszíni tanácsadással is támogatja a magyar vállalkozásokat.