Átmenetileg ingyenes lesz a thai vízum

Vágólapra másolva!
A thai kormány átmeneti időre, 2009. március 5. és június 4. között eltörli a turistavízumok díjait. Az intézkedés csak az egyszeri belépésre jogosító turista vízumokra vonatkozik. Az utószezonban utazók így is jó párezer forintot spórolhatnak.
Vágólapra másolva!

A tavalyi zavargások és a gazdasági válság is érezteti a hatását Thaiföldön, ezért is döntött úgy a kormány, hogy enyhítene a beutazás költségein igaz, csak ideiglenesen. A thai kormány átmeneti időre, 2009. március 5. és június 4. között eltörli a turista vízumok díjait. Maga a vízumigénylési procedúra ettől függetlenül megmarad. Thaiföld budapesti nagykövetségén ugyanúgy ki kell tölteni az igénylőlapot és le kell adni az útlevelet, valamint a repülőjegy fénymásolatát 2 darab fényképpel, és ugyanúgy bepecsételik a belépési engedélyt, mint eddig, csak éppen fizetni nem kell érte.

Forrás: [origo]

A thai kormány intézkedése egyaránt vonatkozik a nagykövetségeken igényelt és a megérkezéskor, a reptéren felvett turistavízumokra. Érdemes tájékozódni, mert a reptéren igényelt vízumra meglehet, hogy órákat kell várni, és csak 15 napos tartózkodásra jogosít, míg a követségen igényelt vízum 30 napos.


Rövidfilm Thaiföldről

Szintén turistabarát intézkedés vezettek be február 3-tól a bangkoki Suvarnabhumi reptéren. Ennek értelmében azok a tranzit utasok, akik hosszabb várakozásra kényszerülnek, bizonyos időre elhagyhatják a reptéri tranzitot, és vízum nélkül is bemehetnek a városba vásárolni, vagy megnézni néhány nevezetességet. A statisztikák szerint a tranzitutasok ugyanis átlagosan nyolc órát várakoznak.

Thaiföld 20 országgal szemben támaszt vízumkötelezettséget, köztük Magyarországgal is, és 42 ország állampolgárai utazhatnak szabadon az egykori Sziámba, mindkét esetben 30 napos határidővel.

Forrás: [origo]

A március és június közötti időszak már utószezonnak számít, bár az áprilisi Songkran-ra, vagyis a thai újévi ünnepségre rengeteg turista érkezik az országba.

A mosoly országaként is ismert Thaiföldet évente 14 millió turista keresi fel, ami közel 15 milliárd dollár bevételt jelent.