Graffiti túrák indulnak Melbourne-ben

Vágólapra másolva!
Alternatív városnézésként is felfogható a "Melbourne street art tour" mely során a látogató a város graffiti művészetével ismerkedhet meg, miközben olyan helyeken jár, amit biztosan nem találna meg egy csillogó katalógusban.
Vágólapra másolva!

A "Melbourne street art tour" az első utcai művészeti körutazás Ausztráliában, amit utcai művészek vezetnek. A túrákat mindig Melbourne egyik elit utcai művésze vezeti, így a nagyváros rejtett kincsei sem maradnak a betonrengeteg árnyékában. A szűk sikátorokon és elfelejtett utcákon át vezető túra végén a látogató egy sör mellett, a Blender Studiosnál cseverészhet az ausztrál utcai művészet fenegyerekeivel vagy nézheti őket munka közben.

Forrás: [origo]

Ha azonban Ausztrália túl messze lenne, nézze meg, hogy mire képesek hazánk graffitizói a május 10-ig nyitva tartó Angyalföldi Helytörténeti Gyűjteményben. A "Graffiti. Miért és miért nem?" című kiállításon nem csak az alkotások tekinthetők meg, de bepillantást nyerhetünk a rosszhírű művészek és világ többi része között folyó vitába is.