Távol a locsolkodó rokonságtól

Vágólapra másolva!
Távol a fővárostól, és a locsolkodó rokonságtól a vidéki szálláshelyek húsvéti kínálatait még az utolsó pillanatban is érdemes figyelni. Belföldi ajánlatok az ünnepekre.
Vágólapra másolva!

Siófok

A Balaton sokak szerint szezon előtt, ilyenkor tavasszal a legszebb. A part sétányokon sorakozó fák már kizöldültek, a stégeken már megjelennek a horgászok, és lassan a kikötőben is megindul az élet. A Hotel Yacht, a siófoki vitorláskikötő partján fekszik csendes környezetben, a városközponttól is csupán 800 méterre található. A hotel wellness részlegén 25 métereses úszómedence, beltéri és kültéri pezsgőfürdő, illetve nyakzuhany és pezsgőágy szolgálja a kikapcsolódást. Mindezt még kellemesebbé teszi a látványos úgynevezett szolártető.

Forrás: [origo]

Asiófoki hajóállomáson, április 11-12-13-án Húsvéti fesztivál lesz. Játszóház kézműves foglalkozás, tojásfestés, húsvéti dekorációk készítése, de fellépnek versenytánc csoportok, lesznek jazz koncertek, bohócműsorok, a kicsiknek, locsolóvers mondó verseny, állatsimogató és kreatívműhely felnőtteknek. Háromnapos, két éjszakás csomag félpanziós ellátással 23 900 forinttól foglalható.

Szilvásvárad

A falu földrajzi fekvése rendkívül szerencsés, hiszen a Szeleta-barlang, az István-barlang, vagy a vadaspark akár gyalogtúrával is megközelíthetők. Szilvásváradot szinte senkinek nem kell bemutatni, hiszen a legnagyobb melegben is kellemesen hűs klímájú, meseszép Szalajka-völgybe legalább egy osztálykirándulás erejéig szinte mindenki eljutott. A Bükk-fennsík természeti kincsekben gazdag tája most egy újabb gyöngyszemmel gazdagodott.

Forrás: [origo]

2009 februárjától újra régi pompájában ragyog, a négycsillagos La Contessa neobarokk kastélyszálló, amely a fellegvárszerűen emelkedik a kis falu fölé. Szállás 3 éjszakára büféreggelivel, félpanziós ellátással és ötórai teával, algaterápiás regeneráló masszázzsal, a századelő hangulatát idéző nosztalgiafotózással, ingyenes parkolóval, és a wellness részleg használatával 36 500- 53 500 forint közötti áron foglalható.

Harkány

Alig 10 kilométerre a horvát határtól, Baranya megye déli részén található Harkány neve feltehetően a hét vezér közül Töhötöm fia, Horka nevéből ered. Harkány a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már nagyvárosi ranggal büszkélkedik. A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő közel 200 éves múltra tekinthet vissza. Az alkáli hidrogén-karbonátos kénes gyógyvíz összetételét tekintve Európában egyedülálló. A legenda szerint a víz gyógyító hatására, 1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy esete hívta fel a figyelmet, akit szaggató lábfájásától a harkányi mocsarak "szabadították" meg. 1824-ben a Batthyány-család kezdte meg a fürdő kiépítését, amely ma már közel egymillió vendéget fogad évente.

Forrás: [origo]

A 2006-ban megnyílt háromcsillagos Ametiszt Hotel Harkány központjában, mégis csendes, nyugodt helyen, a fürdőtől 250 m-re található, ahol most 6 nap 5 éjszakás, félpanziós ellátással 67 ezer forinttól foglalhatunk szobát.

Röjtökmuzsaj

Az év kastélyszállója Soprontól mindössze 20 km-re, fekszik. Nyugat-Magyarország parányi szegletében a régmúlt világa elevenedik meg, ugyanakkor mindent élvezhetünk, ami a modern élet kényelmét jelenti.

Forrás: [origo]

A XVIII. századi Verseghi-féle kastély - ahol egykor úri mulatságok tartották izgalomban a nemességet - ma négycsillagos luxusszállóként üzemel. A helyiek körében csak röjtöki kastélyként emlegetett hét hektáros ősfás szálloda nemcsak Magyarországon, de világviszonylatban is egyedülálló. Szidónia Kastélyszállóban jelenleg körülbelül harmincféle kezelés szerepel a wellness-kínálatban, köztük olyan ritkaságok, mint az orvosilag igazolt Tokaji borból nyert aszúzselés kezelés, vagy az illóolajat csöpögtető úgynevezett siridara kúra.

3 nap, 2 éjszakás csomag félpanziós ellátással 45 000 forinttól foglalható.

Gyenesdiás

Gyenesdiás a zalai Balaton-parton, a Nyugat-Balaton régióban, a Keszthelyi-hegység lábánál fekszik, Keszthely és Hévíz szomszédságában. A Balaton és a Keszthelyi-hegység között meghúzódó település, már készülődik a Rügyfakadás-Tavaszünnep elnevezésű szezonnyitó rendezvényére, lovas és huszárfelvonulással, szabadtüzes főzőversennyel "régi korok konyhájával, lovas- és íjászbemutató, kő- és sodrófahajítás, népzenével, de ide érkeznek a geocachingesek is országos versenyükre.

Érdemes kirándulásokat tenni a közeli Vonyarcvashegyre, Balatongyörökre, Szigligetre, Tapolcára, Keszthelyre. A Gyenesdiás zöldövezeti részén található Wellness Park Panzióban 3 nap / 2 éjszaka, félpanziós ellátással 26 500 Ft-tól foglalható.

Kóspallag - Nagyirtáspuszta

A hatalmas erdős hegyrendszert, a Börzsönyt nem hálózzák keresztül-kasul utak, 900 méter fölé emelkedő hegyormairól viszont remek kilátás nyílik. A Nagymaros - Visegrád közötti Duna-szakasz és a Börzsöny gyönyörű látvány akár a Hegyestetőről, akár a Prédikálószékről nézve. A Börzsöny magját a Csóványos (939 m), a Nagy-Hideg-hegy (865 m) és a Nagy-Inóc (813 m) S-alakú gerince alkotja. A Dunakanyar fölé emelkedik meredeken a Szent Mihály-hegy (485 m) és a Hegyestető (482 m). A Börzsönynek bármely csúcsáról nézünk körbe, felfedezhetjük azt a sajátosságát, hogy a hegységnek nincs fennsíkja. Az újkőkor óta itt élő ember számos emléket hagyott a vidéken, gazdag a középkori építészeti emlékanyag is. A Duna-parti települések és az erdő több mint száz éve vonzzák a művészeket - és természetesen a víz mellett pihenni vágyókat.

Forrás: [origo]

Kóspallagon egy különleges világ tárul fel az erdő közepén, ahol igen modern szolgáltatásokkal üzemel a Szent Orbán Erdei Wellneshotel. Itt most talán a legkedvezőbb árak mellett élvezhetjük az ünnepeket. A hotel két szárnyában (Farönk-hotel és a kőépület) mindenki kiválaszthatja, hogy milyen környezetben és milyen szolgáltatásokkal szeretné eltölteni a szabadidejét. Mivel a szállodakomplexum a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén található, a kirándulóknak különösen nagy körültekintést kérnek az erdei séták és kirándulások alkalmával.A szállodában 3 nap / 2 éjszaka teljes ellátással 21 600 forinttól foglalható.

Sz.K.