Olcsóbban síelhetünk idén Szlovákiában

Vágólapra másolva!
Kevesebb pénzt kell idén télen fizetniük a szlovák pályán síelőknek, a síbérletek átlagosan 15 százalékkal kerülnek kevesebbe. Északi szomszédunk a gazdasági válságot kihasználva szeretné növelni az országba érkező síelők számát. A sírégiók egyesített bérletével több pályát síelhetünk be, igaz, a tavalyihoz képest nem lettek sokkal jobban a pályák.
Vágólapra másolva!

Átlagosan 15 százalékkal olcsóbb lesz a síelés az idei téli szezonban Szlovákiában. A síközpontok tulajdonosai így akarják növelni a látogatók számát a gazdasági válság idején. A Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség szerint a téli szezon jobb lesz a tavalyinál, igaz ez azt jelenti, hogy a vendégek számának nyári 30 százalékos visszaeséséhez képest csak 10 százalékos csökkenést várnak.

Az ország legnagyobb síközpontjai (Vrátna, Jasná, Donovaly, Velká Raca, Csorba-tó, Tátralomnic) csökkentik az árakat. A Park Snow ráadásul egyesítette központjait, így Donovaly, Velká Raca és Csorba-tó sípályáin ugyanaz a bérlet lesz érvényes. Jasnán 29 eurót kérnek majd az egész napos síelésért, a Park Snowban 22 eurót.

Forrás: [origo]

Akadnak ennél olcsóbb központok is, az alacsony-tátrai Kubínska Holán napi 17 euróért is lehet majd síelni. Viszont a szlovákiai sípályák esetében duplán igaz az az állítás, hogy minél olcsóbb a síbérlet, annál kevesebb a szolgáltatás és annál rosszabb a pálya minősége.

A szlovák vasút idén is együttműködik a síközpontokkal, a vonatjegyet és a síbérletet együtt lehet megvásárolni - kedvezménnyel. Ezek mértékéről jelenleg is tárgyalnak.

Forrás: [origo]

A síközpontok egyébként az előző évekhez képest kevesebbet fordítottak fejlesztésre, a szolgáltatások javítására. A szezon legnagyobb újdonságát az Alacsony-Tátrában található Otupné központ mutatja be, egy nyolcszemélyes kabinos felvonót, amely összesen 13 millió euróba került a felvonópálya. A Kőpataki-tó (Skalnaté Pleso) sípályáit félmillió euróért újítják fel, a Csorba-tó pályáit szintén, és emellett egy új, 6 üléses felvonót is forgalomba helyeznek.