Óriáshullámok ölték meg egy tengerjáró utasait

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, hat megsebesült szerdán egy tengerjáró fedélzetén annak következtében, hogy néhány hatalmas hullám betörte a hajóorrban lévő egyik szalon ablakait Spanyolország északkeleti partjainál - közölte a spanyol tengeri mentőszolgálat.
Vágólapra másolva!

A baleset az olaszországi Genovába tartó Louis Majesty tengerjárón történt Costa Bravanál, a Bagur-fok közelében - mondta el egy szóvivő. A két halálos áldozat egy német és egy olasz utas volt - árulta el Athénban a görög parti őrség.

A tengerjáró visszafordult Barcelonába, hogy partra tegye a halottakat, s még az este kórházba kerülhessen a hajó hat sérült utasa - erősítette meg a személyzet egyik tagja. Egy spanyol sajtójelentés szerint öten csak könnyebben sérültek meg, egy 62 éves nőnek viszont mindkét lába eltörött.

Az üzemeltető, ciprusi bejegyzésű Louis Cruise Line társaság athéni közlése szerint három szokatlanul magas, közel nyolcméteres hullám vágódott a Louis Majestynek. A marseilles-i parti őrség szóvivője szerint a kétszáz méter hosszú, 732 kabinos, ciprusi tulajdonú tengerjáró 1350 fővel hajózott a Földközi-tengeren - olvasható az EturboNews turisztikai hírlevelében.