A Föld szexcsakrájától az Attila-domb mágneséig

Vágólapra másolva!
Hol van a Föld szexcsakrája, miért dobognak a kövek Dobogókőn, mekkora a mágneses sugárzás az Attila dombon és hol rendel az indiai ölelő anya? Természeti szépségekben is bővelkedő spirituális helyek, amelyek turisztikai látványosságoknak sem utolsók.
Vágólapra másolva!

Energiaösvények, csakrapontok: hogy is van ez?

Egyfajta zarándokturizmusnak is betudható az utóbbi években népszerűvé vált szakrális helyek látogatása. Míg a hívők visszaigazolva érzik magukat, a kutatók méréseket végeznek és válaszokat keresnek a különös jelenségekre. De hol, és legfőképpen mi történik valójában?

A test energetikai rendszerén (csakrák) keresztül alkalmazott gyógyítás több ezer éve ismert és a modern orvostudomány által is elfogadott, általánosan alkalmazott terápiás módszer. A módszer hívei szerint az emberi testhez hasonlóan a Földet is keresztülhálózzák az energiahálók és erővonalak. Ezek tulajdonképpen energiaösvények, ahol mérhetően intenzívebb az energiaáramlás más néven mágneses, vagy egyéb földsugárzás. Jeruzsálem, a Fuji-hegy, és Bermuda mellett szép számmal vannak még látványosságok, amelyek egyre több utazó számára jelentenek potenciális úti célt.

Böcksteini barlang, Salzburg tartomány, Ausztria

Az ausztriai Salzburg tartományban Gastein völgyét a helyiek egy emberi testnek gondolják. Gerince a falvakon átszaladó patak, és a völgyben található hét település, a képzeletbeli test hét csakra pontja. A helyi túravezetők gyakran visznek magukkal ingát és pálcát, hogy demonstrálják az erőterek jelenlétét a kirándulóknak is. A környék a turisták számára télen egyértelműen a síelést és a gyógyfürdőzést jelenti, nyáron a hegyikerékpárosok, paplanernyősök és a túrázók gyönyörködnek a megejtően szép alpesi tájban.

Az intézményesült alpesi wellness egyik népszerű, és a modern orvoslás szerint is igazolt "csodahelye" a völgy fölé emelkedő böcksteini gyógybarlang. A világon egyedülálló természeti jelenség részben az Alpok gyomrában, részben egy hagyományos épület formájában a szabad ég alatt található. A hegy gyomra felé közlekedő kisvasutak köntösben és papucsban szállítják a vendégeket, akik ekkor már túl vannak egy előzetes orvosi vizsgálaton is. Lassú tempóban haladnak a hegy belseje felé, a levegő eközben 80-100 méterenként fokozatosan melegszik. A végállomásnál a hőmérséklet 41 fok, a levegő radon tartalma pedig igen magas, 4,5 nanocurie/liter. A gyógyulást lényegét jelentő radonsugárzás egyedülálló gyógyklímát, és semmihez nem fogható intenzív kúrát biztosít. A radonnak a sejtregenerálódásban van szerepe, és a légúti, az ízületi betegségeken kívül a tudományos jelentések szerint, ez az egyetlen hely a világon ahol hatékonyan gyógyítható a gerinc drámai deformálódásával járó Bechterew-kór.

Dobogókő: a Dalai Láma szerint is itt található a világ szívcsakrája

Forrás: Wikimedia Commons

A szívcsakrát a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni. Bolygónkon ez a hely a magyarországi Dobogókőnél található. legalábbis e teória hívei szerint. A Visegrádi-hegység legmagasabb pontja, amúgy remek kirándulóhely, hiszen közel van a fővároshoz, páratlan a panoráma, történelmi látványosságokból sincs hiány, de sokan érkeznek a nyári bob-és kanopi pályák miatt is. Egy ideje a szakrális táltos útvonal (eredeti nevén Thirring-körút) is népszerű, amelynek útvonala, ha a térképen nézzük, állítólag egy kiterjesztett szárnyú turulmadarat formáz. A rövid körséta érinti a Dobogókő körüli látványosságok közül a Magas-hegyet, illetve a tövében eredő Déry-forrást. A Dobogó-kő kilátóiról káprázatos panorámaként elénk táruló Árpád-, Rám-, illetve Magas-hegy. Dobogókő legendája és szívcsakra kérdésében Pilisszentkereszt polgármestere még sürgetné a tudományos magyarázatot az állítólagosan hallható ritmikus dobogásra, de a Dalai Láma bizonyítékok nélkül is az anyaföld és a benne rejlő energiák együttes erejének, ha úgy tetszik a föld szívdobogásának tudja be a jelenséget.

Andok a világ szexcsakrája

Az Andok vonulatai még a jura időszakban keletkeztek. A hegység mai formája minden tekintetben egyedülálló. Elsősorban a hossza és a területén elhelyezkedő több aktív vulkán miatt, de az éghajlata is különleges, hiszen a 7 ezer kilométeres szakaszán a száraztól a trópusin át a sarkvidékiig mindenféle formában megtapasztalható.

Forrás: Wikimedia Commons

A spirituális tanok a pozitív földsugárzásnak tulajdonítják például azt, hogy az Andok indiánjainak, illetve Titicaca-törzs legöregebb képviselői akár 120 évig is élnek és szexuálisan aktívak. Ebben szerepe lehet még a legmagasabb csúcsok közelében honos, retekhez hasonló Maca növénynek is, amely a reproduktív szervek egészségéért és a szexuális vágy életben tartásáért fogyasztanak. A növény ma szexuális vágyserkentő afrodiziákumként használatos.

Attila-domb: Tápiószentmárton határa, egyre népszerűbb szakrális hely

Az Attila-domb titkának megfejtésére az MTA végzett méréseket. Ezek azt mutatták, hogy a megszokott háttérsugárzás másfélszerese, kétszerese tapasztalható érdekes, amőbaszerű foltokban. A kutatók kételkednek az alacsony radioaktivitás gyógyerejében, de azt sem nem vonják kétségbe, hogy éppen ez az a radioaktív tartomány, amely esetleg valóban alkalmas lehet gyógyításra. A táltosok és természetgyógyászok szerint viszont ezen a területen egyértelműen megtalálható a "magyar ősgyógyászat minden ősprincípiuma".

Forrás: [origo]

Évente csaknem százezren keresik fel az Attila-dombot, ám sokakat aggaszt, hogy misztikum ide vagy oda, a karnyújtásnyira található Kincsem Park csodakancástul együtt egyre kevesebbeket érdekel. Akik mindezek ellenére megtapasztalnának valamit az ujjbegyek és a térdek bizsergéséből, gyógyulnának vagy harmonizálnának, azok Budapesttől alig 70 kilométernyi autóútra ezt megtehetik.

Kerala: az indiai ölelő anya rendelője

Forrás: AFP

Eredetileg az indiai Kerala államban él Ámmá, a világ egyik legismertebb spirituális vezetője, aki egyetlen vallásnak sem hithű követője. Hitét csupán egyetlen tényező, a szeretet irányítja. Az érintés erejével (öleléssel) évente sokmillió embernek, köztük utazóknak is segít a testi-lelki harmonizálódásban. Az indiai körutazások, főleg az egyénileg szervezettek, ma már nemcsak a sárkányhajó versenyek, a mesés óceánpart és az ayurvédikus gyógyászat miatt érintik Isten saját otthonaként emlegetett dél indiai Kerala államot. Ámmá, az indai ölelő anya is itt, egészen pontosan Kollam városában "rendel". Reggel öt órától állnak sorban a világutazók és helyiek, hogy megtapasztaljanak valamit Ámmá ölelésének elemi erejéből, amely állítólag energetizál, megtisztít, harmonizál és egyensúlyba hoz.

Sz.K.