3D-s szimulátor és új felvonók a világ legnagyobb síterepén

símelléklet, Val di Fassa
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb síparadicsoma november 27-étől várja a téli sportok szerelmeseit az immáron világörökségi ranggal büszkélkedő Dolomitokban. Az Alpok déli részén 450 felvonóval, 1200 kilométeres pályahosszal és egy új 3D alkalmazással készülnek az idei szezonra, amellyel szemügyre vehetjük a pályákat, sílifteket, pihenő- és kilátóhelyeket és páratlan alpesi tájat. Újítások és kényelmi szolgáltatások között a szállásadók által kiváltott síbérlet ígérkezik a legjobbnak, amellyel megkímélik a turistákat a sorbaállástól.
Vágólapra másolva!

A Dolomiti Superski az Alpok délkeleti részén, Dél-Tirol, Trentino és Veneto tartomány között terül el. A hozzá tartózó 12 síterületet mindegyikén garantált a télisportokhoz szükséges hómennyiség. A Dolomiti Superski 1200 kilométer hosszú pályarendszerén 1100 kilométernyi területen hóágyú biztosítja a megfelelő mennyiségű havat decembertől egészen áprilisig.

Jelenleg 450 felvonó üzemel, melyek közül az idén jó párat lecseréltek és felújítottak. Új összeköttetéseket építettek ki az a síterepek között, valamint modernizálták a hóágyúkat. És ez még csak kezdet.

Idei újdonságok: 3D-s szimulátor és rengeteg megspórolt idő

2010 októberétől elérhető a www.dolomitisuperski.com teljesen átalakított változata, nem csupán a látványos, de hasznos is. Az oldal igazi újdonságai a multimédiás tartalom és a szállás lefoglalására szolgáló program, illetve a freestyle szerelmeseinek készült külön rovat.

Forrás: [origo]
Cortina d'Ampezzo

Idén decembertől lesz elérhető a 3D DOLOMITI SUPERSKI alkalmazás. Egy olyan háromdimenziós szimulátort üzemelnek be, amely magas felbontású légi felvételek segítségével repíti el a felhasználót a Dolomitok hegyei közé. Az alkalmazással a 3 ezer négyzetkilométeres síkomplexum egésze bebarangolható. Szemügyre vehetjük a pályákat, sílifteket, pihenő- és kilátóhelyeket.

A síkomplexum területén egyébként 115 webkamera teszi lehetővé, hogy élőben láthassuk a völgyek időjárását és a hóviszonyokat, valamint arra is lehetőségünk van, hogy a megtett távolság és szintkülönbség tükrében megtekintsük az aznapi sí teljesítményünket.

Ugyancsak decembertől elindul az egyszerű foglalás rendszere is. Az új felület segítségével a téli vakációt még kényelmesebben és egyszerűbben lehet megtervezni, hiszen egyszerre intézhető a szállás, a síbérlet, a kölcsönzés, a síoktatás, és a biztosítás is.

Forrás: Flickr
Val di Fassa

Az idei szezon egyik legjobb ötlete a HOTEL SKIPASS SERVICE, amelynek segítségével, hitelkártyával onilne is kiváltható a síbérlet és a szállás, de a lényeg ezután jön. A vásárló és a szállásadó is kap egy kódot, melynek segítségével a vendéglátó felveszi a síbérletet az árusítóhelyek egyikén, majd átadja azt a vendégnek érkezéskor, megspórolva neki a sorban állást. A turistáknak csak a kezdeményezésben résztvevő szálláshelyeket kell kiválasztaniuk.

Jobbak és biztonságosabbak a felvonók

Cortina d'Ampezzo területhez tartozó Tofanán négyszemélyes ülőlift helyettesíti a régi síliftet. Plan de Corone területén 10 férőhelyes "Gipfelbahn" elnevezésű kabinos felvonó működik a régi berendezés helyett. Érdemes lesz megnézni az Alta Badia területhez tartozó "Arlara" felvonó felső állomását az új, négyszemélyes ülőliftekkel. Biztonságosabb drótkötél összeköttetés lesz az Ortiseibe szánkópályához is. A Passo Monte Croce pályáiról mostantól sítalpakon is elérhetővé teszik Padolát, a visszaút pedig síbusszal is megoldható lesz. Síbuszokat indítanak továbbá Monte Elmo, Croda Rossa di Sesto, Passo Monte Croce és Padola között.

Forrás: Flickr
Marmolada

Ingyen síelés egyetlen jó ötletért: kampány a sípályák biztonságáért

Az elmúlt évek sikerén felbuzdulva a Dolomiti Superski idén is megismétli biztonsági kampányát. A cél, hogy aktívan bevonják a téli sportok szerelmeseit, akik a síparadicsom hivatalos oldalán keresztül küldhetik el javaslataikat arról, hogy szerintük miként lehetne még biztonságosabbá tenni a pályákat és magát a síelést. A leghasznosabb ötlet beküldője egy napot ingyen tölthet a Dolomiti Superski sípályáin Manuela és Manfred Moelgg síbajnokokkal.

Így alakul az idei szezon: szezonnyitó programok, vásárok, bulik

November 25-e és január 6-a között rendezik a hagyományos karácsonyi vásárt Brunicóban, majd két nappal később Bressanonéban. December 12-én ünnepli a téli szezonkezdetet Valles-i terület. Ugyanaz nap Alpe di Siusiban is szezonnyitó ünnepségek kezdődnek. December 4-től Castelrottóban zenés műsorokkal, vásárral és helyi gasztronómiai specialitásokkal várják a karácsonyt. Az ünnepek előtt néhány nappal Cortina d'Ampezzo haván az Eurochocolate Ski várja a téli sportok és a csokoládé szerelmeseit a fenséges Tofana hegycsoport lábainál.

Ajánlatok az idei szezonra

Forrás: [origo]
San Martino di Castrozza

A Dolomiti Superski Premiére csomagnovember 27. és december 23. között legalább 4 napra szóló foglalás esetén 1 nap (szállás és síbérlet) ingyenesen kínál a kezdeményezéshez csatlakozott vendéglátóhelyeken.

Kedvezményes csomagok között lehet válogatni a Sí Világkupa idején (szállás, síbérlet, belépő) több helyszínen. Val Gardenában, Alta Badiában, Cortinán, Val di Fiemme-ben is kedvezményes áron lehet megnézni a versenyeket.

A szezon végén főleg a családosok járhatnak jól. Március 20-ától a 8 év alatti kisgyermekek számára ingyenes, a 12 év alattiaknak fél áron foglalható a vakáció. A családosoknak a kezdeményezéshez csatlakozott vendéglátóhelyeket kell keresniük. Érdemes megfontolni az egész idényre szóló bérleteket. Két gyermek esetében a szülők akár 200 eurót is spórolhatnak saját bérleteik árából.