Valószínűleg márciustól visszatér a Ryanair Magyarországra

Vágólapra másolva!
Újra szerepel a budapesti Ferihegyi repülőtér a Ryanair jövő tavaszi célállomásai között. A légitársaság honlapja szerint március 27-től ismét közlekednek az ír fapados repülőgépei Magyarországra. A Ryanair szerint folynak tárgyalások, de még nem dőlt el, hogy melyik magyar repülőtérre tér vissza a légitársaság.
Vágólapra másolva!

A Ryanair ír diszkont légitársaság október végén szüntette meg budapesti járatait, így a Ferihegyről elérhető négy célállomásra, Bristolba, Dublinba, East Midlands repülőterére és Glagow-ba jelenleg nem juthatnak el a magyar utazók a Ryanair gépeivel.

A légitársaság honlapja szerint ugyanakkor a budapesti járatok 2011 márciusától újra közlekednek. A Ryanair foglalási rendszere még nem ad jegyet erre az időszakra.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője az [origo]-nak azt mondta, hogy nem tud a légitársaság visszatéréséről. Hardy Mihály úgy tudja, hogy a Ryanair tárgyalásokat folytat a Magyar Turizmus Zrt.-vel a járatok újraindításáról.

Ezt megerősítette Tamás László a Ryanair regionális marketing és értékesítési vezetője, aki elmondta, hogy a Londonban zajló World Travel Market utazási szakvásáron valóban tárgyalt a légitársaság Horváth Gergővel, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójával a lehetséges visszatéréséről.

Tamás László elmondta, hogy a szándék mindkét fél részéről megvan a járatok újraindítására, de még nem dőlt el, hogy Ferihegyre, vagy Sármellékre jönnek majd a gépek. Tamás László szerint a megállapodást még karácsony előtt szeretnék megkötni.