Olcsó családi síterepek egyórányira a határtól

Vágólapra másolva!
Alsó-Ausztria régóta kedvelt síparadicsom a magyar síelők körében. A határtól csupán egyórányira elhelyezkedő, jól ismert régiók, Annaberg, Lackenhof, Hochkar, Semmering és St. Corona am Wechsel kitűnő kikapcsolódást ígérnek a téli sportok rajongóinak. Újdonságok és árkörkép a hozzánk legközelebb eső osztrák sípályákról.
Vágólapra másolva!

Semmering

Az idei síszezonban további újdonságokkal találkozhatnak a téli sportok szerelmesei Alsó-Ausztriában. A magyar síelők egyik első számú ausztriai célpontjának számító Semmeringen például az év csúcseseményének számító alpesi női sívilágkupa alkalmából 100 új parkolóhellyel, a családoknak és időseknek szóló kedvezményesebb árszabással, online rendelhető jegyekkel, valamint a kibővített Split Parkkal várja a vendégeket.

Forrás: Alsó-Ausztria Turizmus

Emellett a Semmering síterep egyedülálló attrakciójaként 6 éjszakai lesiklópálya várja a síelőket. Semmeringen egyébként 1 fekete, 7 piros és 7 kék pálya áll a síelők rendelkezésére. A 3 napos bérletért 98,5 eurót kérnek a felnőttektől, 51 euróba kerül a gyerekbérlet, a hatnapos bérlet ára 164,5, illetve 84,5 euróba kerül.

Hochkar

Forrás: Alsó-Ausztria Turizmus/weinfranz.com

Kelet-Ausztria legmagasabb és leghóbiztosabb hegyi sícentruma Hochkar, ahol 9 felvonó, 18 kilométernyi pálya egészen májusig várja a magyar síelőket. A Budapesttől 440 kilométerre található hochkari pályarendszer egészen különleges elhelyezkedésű: a lejtők egy katlanban vannak, ennek köszönhetően a pályák kifejezetten hóbiztosnak számítanak. Hochkar nem számít nagy sícentrumnak, de éppen emiatt könnyen besíelhető a 3 fekete, 8 piros és 5 kék pálya. Minden péntek este kivilágított pályákon síelhetnek azok, akiknek nem volt elég a napközbeni siklás. Hochkaron a hódeszkásokat is kitűnő lehetőségek várják, a Senonerpark Hochkar ideális feltételeket biztosít a freestyle deszkások számára, de a természetes szánkópálya, a korcsolyapálya és a jégkugli kedvelői is megtalálják a számukra megfelelő sportolási formát. A háromnapos felnőttbérlet 85, a gyerekjegy 41,5 euróba kerül, a hatnapos jegyért a felnőtteknek 145, a gyerekeknek 72,5 eurót kell fizetniük.

Lackenhof

Forrás: Alsó-Ausztria Turizmus

Az Ötscher hegy lábánál fekvő Lackenhof családias hangulatú hegyi falu, ahol a szállodák és a panziók a sípályák szélén fekszenek. Kilenc felvonó gondoskodik arról, hogy a síelők jó arányban felosztva vehessék birtokba a 19 kilométeren elterülő (3 fekete, 8 piros, 7 kék) sípályákat. A sífutók három nehézségi szinten, 17 kilométer hosszú, új táblákkal ellátott sípályáknak örülhetnek, míg a téli gyalogtúrázók 10 kilométer hosszú útvonalakon túrázhatnak. A 3 napos bérlet Lackenhofba 86,5 és 48 euróba kerül főszezonban a felnőtteknek és gyerekeknek, a hatnapos jegyért pedig 139 és 76 eurót kell fizetni.

Annaberg

Forrás: Alsó-Ausztria Turizmus/weinfranz.com

Annabergben mindenki pontosan azt találja, amit keres: a FIS szabályainak megfelelő lejtők és buckalejtők a síelés virtuózainak és a vakmerő hódeszkásoknak, a lendületes lejtők a hobbisífutóknak, a sima csúszásra alkalmas szakaszok pedig azoknak kínálnak kitűnő lehetőségeket, akik inkább a könnyebb akadályokkal szeretnek megbirkózni. Ezenkívül kilenc modern felvonó segíti a szállítást az összesen 20 kilométer hosszú lesiklópályákon. Annaberg igazi attrakciója az Ötscher-hegy lábánál elterülő meseszerű erdő- és dombvidék, amely a sífutás és a hócipős gyalogtúrázás kitűnő terepe. Annabergen 4 fekete, 7 piros és 9 kék pálya áll a síelők rendelkezésére. A háromnapos siklás felnőtteknek 18 500 forintba kerül az Intersí utazási irodánál, a gyerekjegyért 9600 forintot kell fizetni. A hatnapos bérlet 30 800 és 15 500 forintba kerül.

St. Corona am Weschel

Forrás: Alsó-Ausztria Turizmus

A Wechsel területén található családbarát St. Corona a 17 kilométeres, jól előkészített lesiklópályáival kedvelt családi síterep 8 piros és 4 kék pályával. A gyermekeknek síiskola, lankás szánkópálya kínál élményeket egész napra. Minden lesiklópálya hóágyúzott, így garantáltan havas pályák várják az idelátogatókat. A 3 napos bérlet 74 euróba kerül a felnőtt síelőknek, 40,7 euróba a gyerekeknek, a hatnapos jegyért 128 és 74,5 eurót kell fizetni.