Drágulás után is 40 forinttal olcsóbb a hazainál a benzin Horvátországban

Vágólapra másolva!
A korábbiaknál nagyobb mértékben drágultak az üzemanyagok kedden Horvátországban, ahol a magyarországi árakhoz képest így is 30-40 forinttal olcsóbban lehet tankolni.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb hálózattal rendelkező INA honlapján olvasható árlista szerint az Eurosuper BS 95 Class benzin ára az eddigi 9,66-ról 9,94 kunára (1 kuna 36 forint), vagyis 358 forintra emelkedett. Az Eurodizel BS Class gázolajért az eddigi 8,97 helyett 9,23 kunát (332 forintot) kell fizetni.

Az olajtársaság egyes, elsősorban autópályák mentén lévő töltőállomásainál a maximált áraknál 5 lipával többet, míg másutt - például több tengerparti város közelében lévő kútjánál - kevesebbet kér az üzemanyagért. Az eltérő árakat alkalmazó benzinkutak listáját a társaság a honlapján részletesen felsorolja.

A Horvátországban érvényes árképzési rendszer szerint a gazdasági tárca kéthetenként teszi közzé a maximált kiskereskedelmi üzemanyagárakat, amelyektől - az autópályák mentén és a tengerparton lévő töltőállomásokat kivéve - a következő kéthetes időszakban csak lefelé térhetnek el a forgalmazók.

Magyarországon szerdától bruttó 3 és 4 forinttal emelkedik a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára. A változással a benzin átlagára eléri a 388 forintot, míg a gázolajé 375 forintra nő.