Eltelt tíz év, ismét virág-világkiállítás lesz Hollandiában

virágkiállítás
Vágólapra másolva!
Egy hónap sincs hátra és megnyitja kapuit a Virág-világkiállítás Hollandiában, Venlóban. A nagyszabású esemény igazi kuriózumnak számít, mivel csak tízévente egyszer rendezik meg. A Floriade 2012-re a világ minden tájáról kétmillió érdeklődőt várnak.
Vágólapra másolva!

"Legyen részese a természet színházának!" - ez a mottója az idei világkiállításnak, amely április 5-től várja a virágok szerelmeseit 66 hektáros területen. A csodálatos parkban a kiállítást öt különböző téma köré építették, amelyek különálló "szigeteket" alkotnak. A látogatók megnézhetik, milyen extrákkal készültek a kiállító nemzetek, sétálhatnak japánkertben, ültethetnek tulipánokat, különleges zöldségeket és gyümölcsöket kóstolhatnak. A szervezők mindent megtesznek azért, hogy a kiállítás lenyűgöző, színes és egyben szórakoztató is legyen, emellett szeretnének emlékeztetni arra, hogy a természet, a fák, a virágok fontos részei életünknek.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=HDLg7GVUB5W4Jp8X

Ami a szórakozást illeti, lesznek színházi előadások, koncertek - a kiállítás hivatalos honlapja szerint magyar előadók is fellépnek, bár azt nem tudni még, hogy kicsoda -, szerveznek divatnapokat.

A kiállítás másik érdekessége, hogy bárki kipróbálhatja Hollandia leghosszabb kabinos felvonóját, amely 1,1 km hosszú, és 30 méter magasságban szállítja az utasokat. A parkban a kabin használata nem kötelező, de nagyon ajánlják, mivel öt perc alatt át lehet majd jutni vele a kiállítás egyik végéből a másikra, ráadásul fentről a park egészére rá lehet látni.

A Floriadét egyébként 1960-ban tartották meg először, a mostani a hatodik kiállítás, 1972 óta tartják tízévente. Az idei helyszín, Venlo a holland-német határ mentén fekszik, a nemzetközi repülőterek közül Düsseldorf, Maastricht és Eindhoven is közel van, és több itthoni utazási iroda is szervez a Virágkiállítással egybekötött hollandiai utat.

A kiállítás számokban

- 100 kiállító
- 2 állandó épület
- 5 étterem
- A Villa Flora a legnagyobb fedett virágkiállítás Európában
- A látogatók átlagosan 7 órát töltenek a parkban
- Korábbi kiállítások: 1960 - Rotterdam, 1972 és 82 - Amszterdam, 1992 - Zoetermeer, 2002 - Haarlemmermeer
- Belépőjegyek: 1 napra felvonóval: 30 euró (gyerekeknek 12 éves korig 15 euró)

Forrás: floriade.com


honlapján.