Ismerje meg a pásztoréletet a Vajdahunyadvárban!

Vágólapra másolva!
Szombaton kezdődik a Tavasztól őszig magyar tájakon című ingyenes programsorozat Budapesten, melynek célja, hogy elősegítse a gazdálkodók, a kézművesek, az állattartók és az érdeklődő városi emberek találkozását. Az első napon pulik, magyar ínyencségek és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.
Vágólapra másolva!

A proramsorozatnak öt állomása lesz, a szombati nyitónapon a legelők világával és a pásztorélettel ismerkedhetünk meg közelebbről különféle izgalmas programok segítségével. A gyerekek készíthetnek majd csuhéból és szalmából különböző játékokat, nemezelhetnek és közben pásztornótákat hallgathatnak. De lehet majd látni különböző fajta pásztorkutyákat is, például pulit, komondort vagy kuvaszt. A felnőttek megnézhetik, hogyan készül a karikásostor, és lehet majd csemegézni a kiváló minőségű magyar termékeket felvonultató kóstolón és vásáron.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A programsorozat egészen ősz elejéig tart majd, és a "hónapról hónapra változó programok mentén nyomon követhetjük, ahogy a téltemetés után a természet újjászületik, elkezdődik az állatok legeltetése, a vetés, majd a növények virágzása, a gyümölccsé érés és végül az aratás, a betakarítás." A sorozat segítségével betekintést nyerhetünk a hazai gazdálkodók és mesteremberek életébe, akiknek még ma is a természet körforgása határozza meg a mindennapjaikat.

Gyepekről az asztalra
Időpont:
2012. április 14. 10-17
Helyszín: a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kerengője
A belépés ingyenes!
A részletes programlista itt.

A sorozat következő állomása május 12-én lesz, és az Ébredő tájak nevet viseli.