A Balatonnál ütögetnek Európa legjobbjai

golf, golffelszerelés, golfápálya
Vágólapra másolva!
Európa legjobb golfozó fiataljai ismét Balaton ütögetik a labdát. Jövő csütöröktől szombatig ugyanis itt rendezik meg a junior golfozók Európa-bajnokságát. A Royal Balaton Golf &Yacht Club a Balaton első, 18 lyukú golfpályája, amit ezúttal ingyen szakértői kísérettel is meglátogathatunk.
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP/Guido Alberto Rossi

A 67 hektáros területen elterülő balatonudvari pálya 60 méter szintkülönbséggel rendelkezik, területe határos a Balatonfelvidéki Nemzeti Parkkal, és részben természetvédelmi terület. A pálya területén található kőbánya körbejátszása még a tapasztalt golfozók számára is igazi kihívás.

2010-ben itt rendezték a Monarchia Kupát, de ezen a hétvégén a Junior Golf Európa-bajnokság versenyének, a European Young Masters-nek ad otthont. A versenyre 29 országból érkeznek a legkiválóbb játékosok, összesen mintegy 108 versenyzőt várnak jövő hétre. A bajnoki címért és a Nemzetek Kupája keretei között a csapat elsőségért, 3x18 lyukon, 16 éven aluli résztvevők küzdenek, külön fiú és lány kategóriában. Tőlünk Rózsa Csilla, Vu Fanny, Horváth Ádám és Horváth Marcell indul a viadalon. A verseny július 26-28. között ingyenesen megtekinthető, a pályára kilátogatók számára a szervezők szakértő kísérőt biztosítanak.

A Magyar Golf Szövetség célja, hogy az iskolai golf programon keresztül szélesíthesse a sportág utánpótlás bázisát, s a jövő bajnokai akár olimpiai résztvevők is lehessenek. A golf - az 1900-as és 1904-es olimpián kapott szerepe után- 2016-tól újra megtalálható az ötkarikás játékok versenyszámai között, 2014-től pedig a nyári ifjúsági olimpiai játékokon is szerepel.