Szardíniára jár nyaralni az elit

Vágólapra másolva!
A Luxury-Hotels.com legújabb felmérése szerint az olasz szigeten található a világ tíz legdrágább szállodája közül öt.
Vágólapra másolva!

A világ egyik vezető luxusszálloda-portálja a világ legkülönbözőbb pontjain található hoteleket hasonlította össze annak alapján, hogy 2012 júniusa és augusztusa között mennyibe került egy standard kétágyas szoba egyetlen éjszakára. A dollárban megadott árat tehát úgy kell értelmezni, hogy minimum ennyi pénzt minden vendég elköltött az adott szállodában.

Forrás: AFP
Szardínia

1. Le Dune, Forte Village Resort - Szardínia, Olaszország
A lista élén a szardíniai Le Dune hotel végzett, méghozzá igen fölényesen. A felmérés szerint ugyanis átlagban 2539 dollárért (több mint félmillió forint) lehet eltölteni itt egy éjszakát. A Le Dune elegáns nyaralói és lakosztályai természetesen exkluzív elrendezésben találhatók. A trópusi hangulat, a nyugalom és a luxus tökéletes harmóniáját kívánja nyújtani ez a hely. A hotel varázsát a csodálatos kertjei és a tenger közelsége is fokozza. Azoknak ajánlják, akik szeretnék egy privát villában eltölteni nyaralásukat, ötcsillagos kiszolgálással kiegészítve. És persze van elég pénz a számlájukon. A luxusbungalók mindegyike saját belső kerttel, jól felszerelt fürdőszobával rendelkezik, és többnyire tartozik hozzájuk egy nappali rész is. Légkondicionáló, telefon, LCD tévé, DVD-lejátszó és minibár is segíti a tökéletes kikapcsolódást. A vendégeknek a reggelit és a vacsorát a hotel éttermében szolgálják fel.

A hotel 42 km-re van Cagliaritól és a Mario Mameli nemzetközi repülőtértől. Fortevillage egy olyan exkluzív üdülőövezet, ahol összesen nyolc hotel szobái és nyaralói találhatók meg mintegy 25 hektáros, parkos területen. A lakosztályok közül több a tengerre a néz.



2. Royal Mansour - Marrákes, Marokkó
"Szavakkal nem lehet kifejezni a Royal Mansour egyedülálló szépségét. Nemcsak egy palota, hanem a marokkói életforma és művészet megtestesítője" - olvasható a luxusszálloda honlapján. A hotelben a vendégeket tradicionális, marokkói lakóépületeket idéző házakban helyezik el. A házak ráadásul háromemeletesek, a szobák az elegancia és a részletek iránti odafigyelésről tanúskodnak. Minden házhoz gyönyörűen kialakított belső kert tartozik virágokkal, szökőkúttal, a vendégek kívánságait pedig egy figyelmes komornyik lesi. A szálloda jóhírű marokkói vagy francia éttermében lehet vacsorázni, míg napközben egy másik helyen mediterrán ételek közül lehet válogatni. De a hotelnek van saját wellnessrészlege, ahol fitnesz és jógaórákat is vehetnek a lazulni vágyók. Egy éjszakára 2060 dollár (448 ezer forint) körüli áron szállhatunk meg itt.

3. Hotel Pitrizza - Szardínia, Olaszország
Van egy olyan eldugott sarka a Costa Smeraldának, ahol Szardínia szépsége még inkább lenyűgöző. A Hotel Pitrizzát állítása szerint az érintetlen természet pompája veszi körül, ahol a mediterrán tenger kéksége ötvöződik a trópusi színvilággal. A hotel 58 tágas szobájából csodás kilátás nyílik a környékre. Belül sem akármilyen élményt nyújthat a szálloda, köszönhetően a kézzel készített szardíniai bútoroknak, kőfaragásoknak és a márványdíszítésnek. De a legfejlettebb technikai vívmányokból sincs hiány. A lakosztályokat és villákat olyan utazóknak alakították ki, akik intim szférára, nyugalomra és különös élvezetekre vágynak. Ebben a hotelben is megkérik a luxus árát, 2041 dollár (443 ezer forint) környékén kell számolni egy szoba árát éjszakánként.

Forrás: AFP
A Costa Smeraldán kivételes élmény a nyaralás

Érdekesség, hogy a top 10-ben összesen öt szardíniai hotel található. Ázsiát a legdrágább szállodák között egy bhutáni hotel képviseli, ahol kicsivel kétezer dollár alatt adnak egy szobát. De bekerült az élmezőnybe két ausztrál luxushotel és a lenyűgöző Seychelle-szigetek egyik szállodája is. A nem éppen alacsony árairól ismert, hétcsillagos Burdzs al-Arab viszont "csak" a 12. helyen végzett átlagban 1600 dolláros (347 ezer forint) szobaáraival.

Top 10 legdrágább hotel 2012 nyarán
1. Le Dune, Forte Village Resort - Szardínia, Olaszország, 2539 dollár/szoba/éjszaka
2. Royal Mansour - Marrákes, Marokkó, 2060 dollár
3. Hotel Pitrizza - Szardínia, Olaszország, 2041 dollár
4. Villa del Parco - Szardínia, Olaszország, 2031 dollár
5. Amankora & Spa - Paro, Bhután, 1910 dollár
6. Hotel Cala di Volpe - Szardínia, Olaszország, 1904 dollár
7. Hotel Romazzino - Szardínia, Olaszország, 1850 dollár
8. Maia Luxury Resort and Spa - Anse Louis, Seychelle-szigetek, 1692 dollár
9. Southern Ocean Lodge - Ausztrália, 1665 dollár
10. Lizard Island - Ausztrália, 1651 dollár

A teljes lista megtekinthető itt.