Felszállás után kigyulladt egy A380-as hajtóműve

Vágólapra másolva!
Röviddel a felszállás után kigyulladt az Emirates légtársaság egyik Airbus A380-asának a hajtóműve. A Dubajba tartó járat sikeres kényszerleszállást hajtott végre Sydneyben.
Vágólapra másolva!

Húsz perce tartózkodott a levegőben az Emirates légitársaság Airbus A380-as repülőgépe, amikor tűz keletkezett az egyik hajtóművében - írja a Reuters. A Dubajba tartó járat kénytelen volt visszatérni a sydneyi repülőtérre vasárnap éjszaka. A repülőgépen 380 utas tartózkodott. A cég hétfőn közölte, hogy az utasokat más járatokkal szállították el. Az Emirates szerint az utasok nem voltak veszélyben.

"Villanást láttam, először azt hittem, villámlik. De utána láttuk, hogy lángok csapnak fel a hajtóműből" - mondta az egyik utas az ausztrál Daily Telegraphnak. Más utasok arról számoltak be, hogy a villanás előtt vibrálást éreztek.

Éppen egy éve történt, hogy leállt a Qantas légitársaság Szingapúrból Londonba tartó Airbus A380-as repülőgépének egyik hajtóműve, ezért a gép kényszerleszállást hajtott végre Dubajban. Két éve pedig a Qantas ugyanilyen gépének robbant fel az egyik motorja Szingapúrban.