Megnyílt a világ legmagasabb szállodája

dubaj, JW Marriott Marquis Hotel Dubai
Vágólapra másolva!
A világ legmagasabb épülete után újabb rekord beállítása fűződik Dubajhoz. A héten hivatalosan is megnyitott JW Marriott Marquis Dubai bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ legmagasabb szállodája.
Vágólapra másolva!

A 72 emeletes hotel 355 méteres magasságával újabb színfoltja a dubaji látképnek. Egyelőre csak az egyik tornyát nyitották meg hivatalosan, a másikat várhatóan jövőre adják át. A szálloda a JW Marriotts lánc első Marquis branddel ellátott tagja, a brandet a cég az Észak-Amerikán kívül épült legkülönlegesebb tagjai részére kreálta - írja a CNN.

A hotelnek kilenc étterme, négy bárja és 24 konferenciaterme van. 2014-re több mint 1600 vendégszobát fog kínálni, az elnöki lakosztályok pedig a 69. és a 70. emeleten kapnak majd helyet. A Booking.com-on márciusi foglalással egy kétágyas szoba 365 euróba (107 ezer forint) kerül a JW Marriott Marquis Dubaiban, míg egy lakosztályért 550 eurót (162 ezer forint) kérnek.

Forrás: JW Marriott Marquis Hotel Dubai
Kattintson a képre a galériáért!

Bár ez a legmagasabb épület, amely teljes egészében hotelként működik, a legmagasabban található szálloda nem ez, hanem a hongkongi Nemzetközi Kereskedelmi Központ tetején lévő Ritz-Carlton, amely 488 méteres magasságban van. A Marquis a saját kategóriájában egy szintén dubaji épületet előzött meg, a Rose Rayhaan by Rotanát, amely szintén 72 emeletes, de csak 333 méter magas.

A világ legmagasabb épülete, a dubaji Burdzs Kalifa tetejéről készített panorámaképet itt tekintheti meg. A hamarosan felépülő dubaji óriáskerékről pedig itt olvashat.