Több budapesti járatot töröltek a német sztrájk miatt

Vágólapra másolva!
A repülőtéri alkalmazottak a német közszolgák kéthete tartó akciósorozatához csatlakoznak.
Vágólapra másolva!

Sztrájk nehezíti a közlekedést csütörtökön több nagy német repülőtéren. A ver.di szakszervezeti szövetség a frankfurti, a müncheni, a köln–bonni, a düsseldorfi, a hamburgi, a hannoveri és a stuttgarti repülőtér földi kiszolgáló személyzetét szólította fel munkabeszüntetésre.

A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa hatszáz járatot törölt, köztük két Frankfurt és Budapest, valamint egy München és Budapest között közlekedő járatpárt. Késésekre és járatkimaradásokra számít a második legnagyobb német légitársaság, az Air Berlin is.

A repülőtéri alkalmazottak a közszolgálati dolgozók második hete tartó akciósorozatához csatlakoznak a figyelmeztető sztrájkkal. Csütörtökön tíz tartományban sztrájkolnak, több órára leáll a tömegközlekedés, zárva tartanak az önkormányzati hivatalok, és szünetel a hulladékszállítás.

A szakszervezet egységesen 100 eurós fizetésemelést és további 3,5 százalékos bérfejlesztést követel a közszolgálati szféra 2,1 millió dolgozójának. A bértárgyalások következő, harmadik fordulóját március 31-én tartják.