Budapest lenyomta a régió összes repülőterét

Lieszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest Airport, SkyCourt
A budapesti repülőtér SkyCourt részlege
Vágólapra másolva!
Tavaly után idén is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett a legjobb a kelet-európai régióban a Skytrax brit légiközlekedési elemző cég felmérése alapján – derült ki a párizsi díjátadón. A világ legjobbja ismét a szingapúri Changi reptér lett.
Vágólapra másolva!

A Skytrax utaselégedettségi felmérésében 112 ország 13 millió utasa szavazott 2014 májusa és 2015 januárja között, akik összesen 550 repülőteret értékeltek. A szavazás összesen 39 különféle kategóriára terjed ki, a repülőtéri szolgáltatások minőségét és a termékek minőségét ellenőrzik, az indulástól egészen az érkezésig.

A budapesti repülőtér SkyCourt részlege Forrás: Budapest Airport

„A Kelet-Európa legjobb repülőterének járó Skytrax-díj az egyik legrangosabb szakmai kitüntetés, amit a nemzetközi légiközlekedésben elérhettünk. Ugyanakkor ez egy nagyon fontos visszajelzés is a számunkra, valamint minden repülőtéri partner és szolgáltató számára, hogy a tavaly elért siker nem egyszeri alkalom volt" – nyilatkozta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Ázsia tarolt

A világ legjobbja idén is a szingapúri Changi repülőtér lett, amelyről itt írtunk korábban személyes beszámolót. Európában az első helyezett a müncheni légi kikötő lett.

Az első tíz helyezett

1. Changi, Szingapúr
2. Incshon, Dél-Korea
3. München, Németország
4. Hong Kong, Kína
5. Tokió Haneda, Japán
6. Zürich, Svájc
7. Central Japan, Japán
8. London Heathrow, Nagy-Britannia
9. Amszterdam Schiphol, Hollandia
10. Peking Capital, Kína