Bombariadó miatt szállt le Varsóban egy gép

Varsó, 2015. június 25.
A Ryanair ír diszkont légitársaság repülőgépe a varsói Modlin repülőtéren 2015. június 25-én, miután kényszerleszállást hajtott végre mert az előzetes feltételezések szerint robbanószerkezet volt a fedélzetén. A repülőtérre kivezén
Varsó, 2015. június 25. A Ryanair ír diszkont légitársaság repülőgépe a varsói Modlin repülőtéren 2015. június 25-én, miután kényszerleszállást hajtott végre mert az előzetes feltételezések szerint robbanószerkezet volt a fedélzetén. A repülőtérre kivezényelt tűzszerészek átvizsgálták az utasszállítót, azonban nem találtak pokolgépet. A bombariadót egy telefonhívás nyomán rendelték el, a férfit őrizetbe vették a hatóságok. (MTI/EPA/Tomasz Gzell)
Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító repülőgép csütörtökön kora délelőtt a varsói Modlin repülőtéren, mert az előzetes feltételezések szerint robbanószerkezet volt a fedélzetén, de később kiderült, hogy téves riasztás volt. 
Vágólapra másolva!

Miután az utasok elhagyták a repülőgépet, a repülőtérre kivezényelt tűzszerészek átvizsgálták az utasszállítót, azonban nem találtak pokolgépet - közölte a rendőrség. A repülőgépet üzemeltető Ryanair légitársaság közlése szerint a bombariadót egy ismeretlen telefonáló hívása nyomán rendelték el.

A kényszerleszállást végrehajtott gép Forrás: MTI/EPA/PAP/Tomasz Gzell

A rendőrség röviddel a légitársaság közlése után arról számolt be, hogy otthonában őrizetbe vették a gyanú szerint a telefonon fenyegetőző férfit. A hatóságok szerint nem utal jel arra, hogy az eset a szervezet bűnözéssel lett volna összefüggésben, sokkal inkább "egy felelőtlen tréfa" volt az elkövető részéről. A repülőgép Oslóból Varsóba tartott.