Lezárták Bali és két másik sziget repülőterét

The 3,300-metre (10,800-foot) Mount Raung volcano emits a column of ash and steam at dawn as seen from Jember district, located in eastern Java island on July 12, 2015. Ash spewing from the Indonesian volcano closed the airport again on neighbouring Bali
A Raung vulkán naplementében
Vágólapra másolva!
Lezárták Bali és két másik sziget repülőterét Indonéziában a kelet-jávai Raung vulkán által kilövellt hamu miatt - közölték a helyi közlekedési hatóságok szerdán.
Vágólapra másolva!

A hetek óta fortyogó vulkán vastag hamufelhőt lövellt Bali fölé, ami a légiközlekedés biztonságát veszélyezteti. A déli és dél-keleti szelek akár háromezer méteres magasságba is felemelik a hamufelhőket. Emiatt a Ngurah Rai nemzetközi repülőteret ideiglenesen lezárták, és a hatóságok nem tudják megmondani, mikor oldják fel a repülési tilalmat. A turistaparadicsommal szomszédos két sziget, Jember és Banyuwangi repülőterén is felfüggesztették a közlekedést.

A Raung vulkán naplementében Forrás: AFP

A bali és több más nagy repülőteret július elején már ideiglenesen lezárták a 3300 méter magas vulkán kitörése miatt, amely június vége óta mutat fokozott aktivitást. A repülési tilalom több száz járatot és turisták ezreit érintette az idegenforgalmi szezon kellős közepén. A Raung egyike a csendes-óceáni "tűzgyűrű" mentén fekvő Indonézia 129 aktív vulkánjának.