Ez a lány lehet a legfiatalabb, aki minden országban járt

Cassie De Pecol világutazó expedition 196
Vágólapra másolva!
A világbéke motiválja, de közben rekordokat is megdönt az amerikai utazó.
Vágólapra másolva!

A 27 éves Cassie De Pecol az amerikai Connecticut államban nőtt fel, és a középiskola óta az volt a vágya, hogy a világ összes országát bejárja. 2009-ben a bátyjával Európába utazott, aztán egy hónap után elváltak útjaik. Ő két éven át utazott még tovább négy kontinensen, miközben

mindössze 2000 dollár volt a bankszámláján.

Stoppolt, pályaudvarokon aludt, takarított, és volt, hogy kenyéren élt.

Világbéke és rohanás

Ez azonban nem volt elég számára. Szponzorokat és támogatókat szerzett, és az Institute for Peace through Tourism utazó nagyköveteként 2015-ben belevágott régi tervébe. Az Expedition 196 célja az, hogy – a világbéke előmozdítása mellett - a legrövidebb idő alatt meglátogassa az összes országot és szuverén területet, megdöntve az eddigi Guinness-rekordot.

A Telegraph tudósítása szerint azonban nem csak ezt rekordot döntené meg De Pecol. Ő lenne ugyanis a legfiatalabb a világon, aki az összes országot látta már.

A lány, aki egyébként testedző, triatlonista és a Krav Maga nevű önvédelmi sportot is űzi, már 180 országon és önálló területen túl van. Most otthonában készül a maradék 16 beutazására; köztük van Grönland, Venezuela, Izrael, Kamerun, Líbia és Szíria is.

A bejárt országok utazási sorrendben: