Pillantson be a világ legnagyobb magánrepülőjébe!

luxus charter Boeing dreamliner
Vágólapra másolva!
Ön is kibérelheti óránként több mint 7 millió forintért.
Vágólapra másolva!

Kívülről olyan, mint bármely más kereskedelmi repülőgép, aki azonban belép a Dreamliner B787 Dreamjetbe, mindent, csak nem szokványosat lát. A felturbózott exkluzivitása miatt VVIP-nek becézett gép hivatalosan a világ legnagyobb magánrepülőgépe, és a héten mutatták be a sajtó képviselőinek London Stansted repülőterén.

Nem fapados, az ára sem

Akik személyesen is szeretnék megtapasztalni a Dreamjet nyújtotta luxust, azoknak az egész gépet ki kell bérelniük.

Ez óránként 20 ezer fontba, azaz durván 7,4 millió forintba kerül.

Ilyen tarifa mellett egy London-New York útért legalább 160 ezer fontot, azaz majdnem 60 millió forintot kell fizetni, és ez még csak az odaút – írja a Daily Mail.

Ezért az árért összesen harmincan utazhatnak a gépen (a Boeing 787-es maximális kapacitása egyébként 335 utas lenne). Az biztos, hogy a szerencséseknek nem kell a helyszűkére panaszkodniuk, hiszen 222 négyzetméter áll a rendelkezésükre. Az extra méretű ablakokkal felszerelt fedélzeten 18 vízszintesre dönthető, első osztályú szék van, de a magányra vágyók el is vonulhatnak. A fürdőszobák berendezése márványból és tölgyfából van, és

egy hatalmas terem is található a megbeszélésekre vagy partikra.

A személyzet és az inasok egy külön lakrészben utaznak.

A luxusrepülő 17,5 órát képes leszállás nélkül, maximális hatótávolsága 15 780 kilométer, mindezt pedig 0,85 Mach sebességgel képes megtenni. Elsősorban vállalatok bérelhetik majd ki, de az üzemeltető Deer Jet többnapos luxuskörutakat is kínál rajta, természetesen fényűző szállodai elhelyezéssel kiegészítve.