Meztelen, részeg fiatalok tombolnak a horvát tengerparton

pucér meztelen nudista fürdöző turista Így pózolnak a nudista turisták: Fotók!
Vágólapra másolva!
Már angol nyelvű táblákkal is figyelmeztetik a vandál, meztelenkedő turistákat a helyes viselkedésre Horvátországban, Hvar szigetén. Meztelenkedés és közterületen való részegeskedés miatt akár 700 eurós büntetést is kaphatnak.
Vágólapra másolva!

A horvátországi Hvar sziget független polgármestere, Rikardo Novak úgy határozott, hogy minden eszközt bevet annak érdekében, hogy megfékezze a nyaralás közben tomboló külföldieket.

Angol nyelvű táblákat helyeztek ki, melyeken képekkel illusztrálják, hogy mit nem szabad csinálni a szigeten.

Ha valaki félmeztelenül sétál a városban, akár 500 eurót is fizethet.

Ha bikiniben vagy úszónadrágban közlekedik, akkor 600 euróra is büntethetik. A legszigorúbb és legmagasabb pénzbírság 700 euró, amelyet azok kapják, akik közterületen isznak alkoholt.

Forrás: Thinkstock

A tiltó táblák között szerepel egy turistabarát kép is, melyen egy pár sétál kézen fogva, ami alá az van írva:

A polgármester azt mondta a helyi lapnak, hogy meg akarja állítani Hvar turisztikai öngyilkosságát, amely azzal kezdődött, hogy úgy reklámozták a szigetet, mint egy világszínvonalú parti helyszínt.

Nemrég Ante Dabo, a Pag szigeti Novalja polgármestere kért elnézést a város hivatalos honlapján a helyi lakosoktól egyes turisták „barbár” viselkedése miatt. A helyiek szerint a horvát Ibizának is nevezett Zrce Beachen

a részeg, félmeztelen és bedrogozott turisták törnek-zúznak, lármáznak,

nem tisztelnek senkit és semmit, ott vizelnek, ahol akarnak és félmeztelenül ülnek be bárokba vagy éttermekbe. A polgármester megígérte: mindent megtesz azért, hogy a város visszanyerje méltóságát.