Több járatot töröl téli menetrendjéből a Ryanair

2017.09.27. 18:00

A jövő nyári menetrendet sem hagyja érintetlenül a Ryanair, mert kevesebb gépe repül majd.

A társaság közleménye szerint télen huszonöttel kevesebb gépet üzemeltetnek majd a tervezetthez képest, és a nyári időszakban is tízzel kevesebb gépet használnak majd. Így biztosítható a szabadságok kiadása a dolgozóknak.

Átlagosan napi egy járat marad ki, az intézkedés 400 ezer utast érint, pedig sok gépre még nem is érkezett foglalás. A Ryanair minden érintett utast e-mailben értesített, nekik átfoglalási lehetőséget, jegyár-visszatérítést, valamint egy 40 eurós kupont is felajánlanak.

Forrás: AFP/Citizenside/Denis Thaust

Arról egyelőre nem közöltek semmit, hogy mely járatok nem indulnak el a téli menetrendben.

Az intézkedés miatt a Ryanair azzal számol, hogy márciusig 4 százalékkal bővül majd az utasforgalom havonta, a teljes éves forgalom pedig 129 millió lehet az egy évvel korábbi 131 millió helyett. A nyári flotta csökkentése miatt azzal számolnak, hogy 2019 márciusáig az éves gördülő utasforgalom a korábban várt 142 millió helyett 138 millió körül alakulhat.

Az intézkedés nem érinti a Ryanair adózott eredményét, a fapados légitársaság továbbra is 1,4 milliárd euró körüli profitot vár.

A Ryanair a múlt héten jelentette be, hogy a szabadságolásokra vonatkozó szabályok változásai miatt kénytelen naponta 50 járatot törölni szeptemberben és októberben, az intézkedés mintegy 315 ezer utast érint.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK