Halálra ítélhetik, mert fájdalomcsillapítót vitt Egyiptomba

tramadol
Vágólapra másolva!
Csak a férjének akart segíteni.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak egy 33 éves brit nőt Egyiptomban azért, mert vényköteles fájdalomcsillapítókat találtak a bőröndjében. Laura Plummer 29 levél tramadolt – mindegyikben 10 tablettával – és néhány naproxent akart vinni a férjének, akinek egy balesetben megsérült a háta.

A nőt azzal vádolják, hogy kábítószert akart becsempészni az országba.

A tramadol szintetikus opioid, mesterséges „morfinszerű" vegyület. Ezt a hatóanyagot tatalmazza többek között a Contramal (Grünenthal), a Tramadol AL (Aluid), a Tramadolor (Hexal), a Tramalgic (Nycomed), a Adamol (Meda Pharma) és a Ralgen (Zentiva) nevű készítmény is. (Forrás: Wikipedia)

Letartóztatása után Plummer aláírt egy 38 oldalas, arab nyelvű dokumentumot abban a hiszemben, hogy ezután elengedik a repülőtérről – írja a Sun. Ehelyett azonban betették egy 5x5 méteres cellába, ahol egy hónapja 25 másik nővel együtt van összezárva. Anyja a lapnak elmondta, hogy lányát

akár 25 év börtönre vagy halálra is ítélhetik.

Plummer évente négyszer látogatja meg egyiptomi férjét, akivel négy évvel ezelőtt ismerkedett meg. Most október 9-én repült Hurghadába, hogy két hetet töltsön a 33 éves Omarral.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/frankieleon

Öccse szerint nővére jót akart tenni a gyógyszer bevitelével, most azonban aránytalanul nagy árat fizet érte – írja az Independent. Mindig szabálykövető volt, este 9-kor szokott ágyba menni, és fóbiája van attól, ha más vécéjét kell használnia. Testévre elmondta, hogy

a stressztől elkezdett hullani a nő haja, és úgy néz ki, mint egy zombi.

„Nem hiszem, hogy elég erős lenne túlélni ezt” – idézi öccsét az Independent.

A brit külügyminisztérium figyelemmel kíséri az esetet. „Támogatunk egy brit nőt és családját, miután letartóztatták őt Egyiptomban” – mondta a szóvivőjük.