Épülhet a libegő a Kékesre

2018.01.02. 18:10

Elérhető közelségbe került, hogy megépüljön a libegő a Kékesre, miután az idén elkészül a térség turisztikai fejlesztési terve - számolt be az M1 aktuális csatorna kedd délutáni Híradójában.

Horváth László (Fidesz) országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy az óév végén kormányzati döntés született arról, hogy kiemelt turisztika fejlesztési térséggé váljon a Mátra és a Bükk.

A kormánypárti politikus a csatornának nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy egy félévszázados álom valósulhat meg. Egy négyévszakos libegő megvalósítását tervezik Mátraháza és Kékestető között, amely télen kiemelten a síelőket, szánkózókat, míg a többi évszakban a kerékpárosokat, kirándulókat, természetjárókat szolgálja-nyilatkozta a M1-nek Horváth László.

A hirado.hu a képviselőre hivatkozva azt írta, hogy a kormány a múlt év végén határozott arról, hogy az illetékes szervek a Kékestető turisztikai és sport célú fejlesztésére vonatkozó részletes terveket 2018 első felében terjesszék a kormány elé.

A portálon felidézték, hogy már több évtizede létező terv, hogy libegő épüljön a Kékesre. A cikk szerint a fejlesztéshez kapcsolódóan szeretnék csökkenteni a környezeti terhelést, hiszen a libegőnek köszönhetően csökkenne a járműforgalom, Mátraházán bővítenék a parkolási lehetőségeket.

Havas fák és a tévéadótorony Kékestetőn 2017. november 19-én.Forrás: MTI/Komka Péter

Kékestető környékén is jelentős megújulásra lehet majd számítani, hiszen új közösségi és egyéb szolgáltató terek jöhetnek létre, mint például játszótér, kardiópálya.

A népszerű tv-torony használaton kívüli üzemterületeinek is turisztikai funkciókat szánnak - írta a hirado.hu.