Öldökléssel fenyegetőzött egy utas egy ausztrál repülőgépen

2018.06.08. 04:23

Kényszerleszállást hajtott végre egy ausztráliai belföldi járat csütörtök éjszaka, mert az egyik női utas öldökléssel fenyegetőzött.

A Virgin Australia légitársaság VA697-es járata Melbourne-ből Perthbe tartott, de a két város közti Adelaide-ben volt kénytelen landolni, miután egy nő rikoltozni kezdett, hogy ki akar szállni a repülőből, és a többi utas megölésével fenyegetőzött, ha a gép nem száll le azonnal - számolt be az ABC ausztrál műsorszóró. Adelaide-ben öt rendőr szállította le a fenyegetőző nőt. Az egyik utas azt mondta az ABC-nek, hogy az út pokoli volt.

Ausztráliában éppen csütörtökön ítélték 12 év szabadságvesztésre azt a Sri Lanka-i férfit, aki tavaly májusban robbantással fenyegetőzött egy Melbourne-ből Kuala Lumpurba tartó ausztrál járaton. A 25 esztendős Manodh Marksot az utasok és a légiutas-kísérők lefogták, míg a repülő visszatért a kiindulóállomására. A rendőrség ugyan nem talált robbanószerkezetet, Marks azonban az új, a repülésbiztonság veszélyeztetését a korábbiaknál sokkal szigorúbban büntető szabályozás miatt kapott ilyen súlyos büntetést.